До Світового конгресу українців долучилися діаспорні організації з семи країн
До Світового конгресу українців долучилися діаспорні організації з семи країн

До Світового конгресу українців долучилися діаспорні організації з семи країн

До мережі Світового конгресу українців (СКУ) долучилися вісім українських організацій з семи країн – Японії, Туреччини, Азербайджану, Мальти, Чорногорії, Німеччини та Північної Македонії.

Як передає Укрінформ, про це конгрес повідомив з посиланням на Комітет з питань членства в СКУ.

Так, Українську громаду імені Лесі Українки в Північній Македонії прийнято до СКУ на правах повноправного члена зі статусом «Українська крайова організація».

Зауважується, що ця організація діє з 2004 року, популяризуючи Україну та зберігаючи її культурну спадщину. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну громада також активно займається волонтерською діяльністю, передаючи Україні гуманітарну допомогу та підтримуючи переселенців.

На правах асоційованих членів до СКУ прийнято Громаду українців Тюрингії (Німеччина), Фундацію української громади Мальти (Мальта), Українську асоціацію «Добра справа» з Цетіньє (Чорногорія) та Українську громаду ім. І. Франка в Сумгаїті (Азербайджан).

«Ці організації активно сприяють популяризації української культури, зберігаючи її багатство та традиції, а також надаючи гуманітарну допомогу й підтримуючи переселенців», – повідомили в СКУ.

Організації-прихильниці, що доєдналися до СКУ, включають Японсько-українську культурну асоціацію, Українську асоціацію культури, взаємодопомоги та солідарності в Конії (Туреччина) та Українське культурне товариство в Стамбулі.

СКУ привітав нових членів і висловив сподівання на плідну співпрацю у справі зміцнення світового українства та підтримки ключових пріоритетів СКУ – перемоги, відбудови України та розбудови сильного українського світу. 

Нагадаємо, Світовий конгрес українців оголосив про проведення річних загальних зборів 26 жовтня 2024 року.

Джерело матеріала
loader
loader