Україна отримає всю ухвалену Конгресом допомогу до кінця каденції Байдена - Пентагон
Україна отримає всю ухвалену Конгресом допомогу до кінця каденції Байдена - Пентагон

Україна отримає всю ухвалену Конгресом допомогу до кінця каденції Байдена - Пентагон

Адміністрація президента США працює над тим, щоби перенести фінансування залишків допомоги Україні після завершення нинішнього фінансового року, щоби поставити весь обсяг до кінця каденції Джо Байдена.

Про це повідомила в середу в Пентагоні заступниця речника Міноборони США Сабріна Сінгх, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я поки не маю офіційних оголошень з цього приводу, але можу вам сказати, що ми прагнемо забезпечити, щоб Україна отримала ресурси, схвалені Конгресом, до кінця терміну президентства (Джо Байдена – ред.)»,- зазначила представниця оборонного відомства США.

За її словами, це означає, що адміністрація працює над тим, щоб в Україну була відправлена вся допомога, затверджена Конгресом у травні в пакеті на понад $60 млрд.

«І ми працюємо з міжвідомчими структурами для цього»,- додала представниця Пентагону.

У відповідь на критику законодавців щодо повільного використання коштів на підтримку України, Сінгх нагадала, що впродовж шести місяців, поки Конгрес ухвалював новий пакет, Пентагон не мав коштів, щоби поповнити свої склади. «Тож, коли ви не можете поповнювати й відновлювати власні запаси, ви не можете виділяти пакети допомоги»,- зазначила вона.

Сінгх також пообіцяла, що як тільки з’явиться можливість для офіційних оголошень з цього питання, Міністерство оборони негайно зробить це.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня в Пентагоні повідомили, що в пакеті допомоги Україні за статтею президентських повноважень (PDA) залишилися невикористаними близько 5,8 мільярда доларів США.

Джерело матеріала
loader