Військовий: В армії не треба перебирати міру із «залізною» дисципліною
Військовий: В армії не треба перебирати міру із «залізною» дисципліною

Військовий: В армії не треба перебирати міру із «залізною» дисципліною

В армії не потрібна надто «залізна» дисципліна та зайва суворість до підлеглих. Адже саме в підрозділах із надмірними дисциплінарними методами найбільше випадків самовільного залишення військової частини.

Таку думку висловив командир роти 244-го батальйону 112-ї окремої бригади сил ТРО Володимир Бездітний (позивний «Крим») у програмі «Станція Краматорськ», яка вийшла 25 вересня на Ютуб-каналі Укрінформу.

За словами військового, в армії не потрібна надто «залізна» дисципліна: «Саме в таких підрозділах з надмірними дисциплінарними методами найбільше СЗЧ. Мої підлеглі бійці-побратими, повертаючись з позицій, можуть займатися улюбленими справами з цивільного життя, їздити за покупками в тил, облаштовувати свій побут».

Військовий командир розповів, як у них в підрозділі бійці власноруч створили лаунж-зону, зі столиками для відпочинку та мінібасейном, обкладеним декоративними камінцями, в якому жила справжня черепаха. «У нас в бліндажі постійно були квіти, які сам вирощував побратим Андрій Кунь. На жаль, навесні цього року він загинув, трохи не доживши до свого весілля», – розповів Бездітний.

Водночас, на його думку, командиру не варто віддавати підлеглим бійцям наказ, який би він сам не виконав. Бездітний також зауважив, що як рядовий піхотинець у минулому знає, яке завдання можна виконати, а яке – ні, тому намагається віддавати підлеглим максимально об’єктивні накази.

Володимир Бездітний узяв собі позивний «Крим», бо він родом з півострова і жив там до анексії. У Криму він працював слідчим, але з приходом окупантів не зрадив Україну, залишив службу і переїхав до Києва, де з нуля започаткував успішний бізнес. Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну пройшов шлях від рядового піхотинця до командира роти.

Як бійцям вдається у тяжких умовах (за кількасот метрів від передової) налаштовувати побут, чому побратимство – це набагато більше, ніж дружба – детальніше про це і не тільки Бездітний розповів у новому випуску проєкту «Станція Краматорськ».

Як повідомлялося, «Станція Краматорськ» – це спільний продукт Укрінформу та Центру протидії з дезінформацією при РНБО. Головна мета проєкту – через відверту розмову показати особисту життєву історію героя та водночас висвітлити основні російські ІПСО на тему армії та війни.

Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови – документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.

Теги за темою
війна Армія
Джерело матеріала
loader