В Україні викрили мережу підпільних брокерів: вони працювали на російських агентів
В Україні викрили мережу підпільних брокерів: вони працювали на російських агентів

В Україні викрили мережу підпільних брокерів: вони працювали на російських агентів

Незаконна схема брокерів

Відомо, що частина переказів через цю заборонену в Україні платіжну систему була направлена на підтримку російських агентів в Україні, повідомляють в СБУ.

У результаті комплексних заходів у 10 регіонах України було затримано 12 осіб, підозрюваних у незаконній діяльності.

Згідно з матеріалами справи, учасники «схеми» незаконно отримували електронні кошти від клієнтів, у тому числі з Росії, потім конвертували їх у потрібну валюту та переводили на банківські рахунки або ж видавали готівкою.

У такий спосіб з початку повномасштабної війни ділки провели через свої обмінники десятки мільйонів у гривневому еквіваленті,
– кажуть в СБУ.

З кожної транзакції учасники отримували свій відсоток. Для пошуку потенційних клієнтів вони використовували спеціалізовані сайти, де розміщували рекламні оголошення.

Що чекає на підозрюваних

Під час обшуків у Тернопільській, Львівській, Рівненській, Волинській, Івано-Франківській, Полтавській, Сумській, Черкаській, Вінницькій та Запорізькій областях було вилучено комп’ютерне обладнання, мобільні телефони та банківські картки з доказами злочинної діяльності.

На сьогодні всім 12 підозрюваним повідомлено про підозру за незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків і електронних грошей.

Зауважте! Також розглядається питання щодо додаткової кваліфікації дій зловмисників за статтею 209 Кримінального кодексу України, що стосується легалізації (відмивання) майна, здобутого злочинним шляхом.

Теги за темою
війна СБУ Гроші Економіка
Джерело матеріала
loader