"За це Путін вам дасть "приз": Зеленський відкинув "план миру" Китаю та Бразилії
"За це Путін вам дасть "приз": Зеленський відкинув "план миру" Китаю та Бразилії

"За це Путін вам дасть "приз": Зеленський відкинув "план миру" Китаю та Бразилії

Китай, Бразилія та африканській країни, не можуть за рахунок України просувати власні інтереси.

Країни, які виступають проти української Формули миру, мають "приховані наміри". "Половинчастий план врегулювання", який запропонували різні сторони, не має сенсу. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на Генеральній Асамблеї ООН.

"Деякі політики пропонують сьогодні заморожування війни. За це Путін вам дасть як "приз" ще більше страждань і катастроф", - сказав глава держави.

Зеленський наголосив, що українська формула миру існує вже два роки, а пошуки альтернатив "дають Путіну політичний простір для продовження війни та тиску на світ, щоб взяти під контроль більше націй".

Президент згадав про бразильсько-китайський "мирний план" щодо України. Зеленський наголосив, що країни, зокрема Китай, Бразилія та африканській країни, не можуть за рахунок України просувати власні інтереси.

"І коли китайсько-бразильський дует намагається вирости в хор голосів – з кимось в Європі, в Африці, кажучи про альтернативу повному і справедливому миру, виникає питання – в чому справжній інтерес... Кожна країна, включаючи Китай, Бразилію, країни Африки, має зрозуміти, що ці практики залишаться в минулому. І Україна не прийме, й інші країни не приймуть таку історію, що колоніальна практика може бути сьогодні продовжена", - зазначив він.

За його словами, російській окупаційні війська мають піти з території України. Зеленський також підкреслив, що світ має притягнути до відповідальності усіх, хто скоїв воєнні злочини. выйти с нашей территории. Мы также должны притянуть к ответственности всех, кто совершал военные преступления.

"Ми маємо не допустити 2 чи 3 фази російського вторгнення. У цьому полягає і "формула світу", - додав президент.

Новина доповнюється...

Джерело матеріала
loader