Загальна мобілізація: хто підлягає призову та як довго триватиме
Загальна мобілізація: хто підлягає призову та як довго триватиме

Загальна мобілізація: хто підлягає призову та як довго триватиме

З початку широкомасштабної війни в Україні триває загальна мобілізація, яка разом з воєнним станом регулярно продовжується. Останнє подовження дії мобілізації заплановане до 9 листопада 2023 року.

Мобілізація

Мобілізація - це переведення економіки та збройних сил країни у воєнний режим для захисту від зовнішньої агресії. Всі громадяни зобов'язані захищати Україну і повинні виконувати низку обов'язків: з’являтися за викликом до територіальних центрів комплектування (ТЦК), проходити медичний огляд та надавати майно для потреб ЗСУ.

Під мобілізацію підлягають чоловіки віком від 25 до 60 років, які визнані придатними до служби та не мають відстрочки. Чоловіки від 18 до 25 років можуть бути мобілізовані в окремих випадках, наприклад, після строкової служби чи навчання на військовій кафедрі.

Мобілізація, скріншот: YouTube

У іншому випадку вони можуть приєднатися до війська добровільно. За інформацією з порталу Міноборони, мобілізація може тривати протягом усього періоду дії воєнного стану, до моменту оголошення демобілізації президентом України.

Крім того, Знай.ua повідомляв, виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Джерело матеріала
loader