Найдорожчий рис у світі: назва, скільки коштує та в чому його особливість
Найдорожчий рис у світі: назва, скільки коштує та в чому його особливість

Найдорожчий рис у світі: назва, скільки коштує та в чому його особливість

Фахівці відбирають зерна вручну.

Kinmemai Premium – це добірка ремісничого рису ручного відбору, який Книга рекордів Гіннеса визнала найдорожчим у світі – 109 доларів за кілограм.

Про це пише Oddity Central.

Вироблений японською компанією Toyo Rice Corporation, цей ексклюзивний сорт рису складається з вручну відібраних зерен п'яти сортів відзначених нагородами японських сортів рису, витриманих протягом шести місяців з використанням запатентованої технології витримки рису, розробленої компанією понад 17 років тому.

Вважається, що рис Kinmemay Premium має вищу поживну цінність порівняно зі звичайним рисом, а також чудовий горіховий смак. Самі зерна мають вигляд як крихітні діаманти завдяки запатентованому процесу полірування, який видаляє лише неїстівний восковий шар.

Цей рис може похвалитися неперевершеною поживною цінністю, оскільки містить у 6 разів більше ліпополісахаридів (ЛПС) – природного підсилювача імунної системи, який допомагає підтримувати здоров'я і боротися з хворобами, ніж звичайний білий рис, а також в 1,8 рази більше клітковини і в сім разів більше вітаміну B1. Він нешліфований, тобто його не потрібно мити перед приготуванням, і має унікальний аромат та солодкий смак.

Зерна рису Kinmemai Premium, до складу якого входять такі цінні сорти рису, як Koshihikari та Pikamaru, відбираються вручну фахівцями корпорації Toyo, а фермерам платять приблизно у вісім разів більше за звичайну ціну, щоб вони обирали лише найкращі зерна. Це частково пояснює шалено високу ціну найдорожчого в світі рису.

Рекламований як "найкращий у світі рис", Kinmemai Premium продається у 140-грамових пакетах за ціною близько 120 доларів за кілограм. 2016 року він встановив світовий рекорд "найдорожчого рису" з ціною $109 за кілограм, але відтоді інфляція підняла ціну ще більше. Спочатку доступний лише для японського ринку, Kinmemai Premium тепер продається і в Сінгапурі.

Рис не підходить для приготування суші, оскільки в ньому бракує необхідного крохмалю. Щоб повністю оцінити його солодкий, горіховий смак, рекомендується використовувати його для простих японських страв, таких як охадзуке та тамаго каке гохан.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader