Саудівська Аравія готується до серйозної боротьби за ринки збуту нафти
Саудівська Аравія готується до серйозної боротьби за ринки збуту нафти

Саудівська Аравія готується до серйозної боротьби за ринки збуту нафти

Саудівська Аравія змінює свою нафтову стратегію

Саудівська Аравія, яка є одним із ключових експортерів нафти у світі, готується відмовитися від свого неофіційного цільового показника ціни на сировину. Йдеться про ціну на рівні 100 доларів за барель, інформує Reuters. Ці зміни пов'язані з планом щодо збільшення обсягів видобування нафти.

Особи, які обізнані з ситуацією додають, що Саудівська Аравія прагне повернути собі частку ринку, навіть якщо це означатиме зниження цін на нафту. Королівство вирішило, що більше не хоче поступатися ринками збутку іншим виробникам нафти. У Саудівській Аравії вважають, що країна має достатньо фінансових ресурсів, щоб пережити період зниження цін на нафту.

Новина про плани Саудівської Аравії спровокували новий обвал на ринку нафти. Еталонні бренди – Brent та WTI – подешевшали на понад 2%. Тоді як з початку 2024 року ціни на нафту впали приблизно на 5%. Серед головних причини – збільшення обсягів постачання від інших виробників та слабке зростання попиту в Китаї, який є головним імпортером нафти у світі.

До теми! У червні стало відомо, що Саудівська Аравія поступилася Росії за обсягами експорту нафти до Індії, яка є однією із найбільших економік світу. Зокрема, у травні Індія імпортувала найменші обсяги саудівської нафти за 10 місяців.

Нагадаємо, що ОПЕК+ наразі слідує політиці скорочення обсягів видобування нафти, аби підтримати ціни на ринку. Зокрема, на початку вересня нафтовий картель вирішив відкласти заплановане на жовтень і листопад збільшення видобутку сировини. Головна причина – падіння цін на нафту до найнижчого рівня за останні дев'ять місяців.

Виробники нафти зобов'язані почати збільшувати обсяги видобування чорного золота з 1 грудня. Ба більше, Саудівська Аравія налаштована, щоб група почала нарощувати виробництво з грудня, навіть якщо це означатиме довший період низьких цін на нафту.

Теги за темою
Гроші
Джерело матеріала
loader
loader