Трамп заявив про «мільйони і мільйони» жертв в Україні і що країни «як такої не існує"
Трамп заявив про «мільйони і мільйони» жертв в Україні і що країни «як такої не існує"

Трамп заявив про «мільйони і мільйони» жертв в Україні і що країни «як такої не існує"

Кандидат у президенти США Дональд Трамп під час передвиборчого заходу у Північній Кароліні заявив, що «Україна абсолютно знищена» за роки війни і що «мільйони і мільйони людей» мертві. У своїй промові Трамп також некоректно вказав тривалість повномасштабного вторгнення Росії, заявивши, що в результаті «трьох років жахливих бойових дій» усі "тисячолітні міста", крім Києва, знищені.

- Ті неймовірні будівлі із золотими вежами знесені. Ви більше ніколи не побачите такого міста чи містечка. Вони ніколи не будуть відтворені. Вони всі знищені, окрім Києва. Ви ніколи не зможете відбудувати міста й містечка такими, як вони були. Їм були тисячі років. Тільки подумайте. Три роки тому у вас була чудова цивілізація. Жили мільйони людей, які зараз більше не з нами, – заявив Трамп.

Політик додав, що Україна «мала піти на поступки» російському диктатору Володимиру Путіну ще за кілька місяців до повномасштабного вторгнення. Тепер же, запевнив Трамп «більшої частини країни немає». До того ж кандидат в президенти США сказав, що «України немає. Це більше не Україна». І висловив думку, що на відбудову зруйнованого в Україні підуть "сотні років", і що взагалі відновити країну буде неможливо:

- Грошей на її (України – ред.) відбудову не вистачать, навіть якщо весь світ збереться разом… Вони просто не знають, що робити, тому що України більше немає. Це більше не Україна, її майже всю знищено. Міста та селища не відновити, і мертвих не повернути. Загинули мільйони й мільйони людей, - сказав Трамп.

Він звинуватив у описаній ним картині Джо Байдена і Камалу Гарріс, які "не будуть задоволені, поки не пошлють на війну американських дітей". 

- Мами і тата Америки не хочуть, щоб їхні діти воювали з Україною та Росією, і ми не дозволимо, щоб наші солдати гинули за океаном, – заявив Дональд Трамп, додавши, що у перемоги на виборах Камали Гарріс, "ще більше людей помруть і більше міст упадуть".

  • 25 вересня Трамп заявив, що американській стороні слід "вийти" з війни Росії проти України. 
  • 24 вересня Дональд Трамп назвав президента Зеленського "найкращим продавцем в історії", бо після кожного візиту до США лідер України повертається "з 60 мільярдами доларів".
Теги за темою
Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader