Керівна партія Грузії використала світлини обстріляних українських міст на своїх передвиборчих банерах
Керівна партія Грузії використала світлини обстріляних українських міст на своїх передвиборчих банерах

Керівна партія Грузії використала світлини обстріляних українських міст на своїх передвиборчих банерах

У партії «Грузинська мрія» сказали, що банери як частина їхньої передвиборчої кампанії покликані нагадати населенню про загрози, до яких, на їхню думку, веде країну опозиція.

Керівна партія Грузії «Грузинська мрія» використала фотографії українських міст, які постраждали внаслідок російських обстрілів, на своїх передвиборчих банерах. Про це повідомляє проєкт «Эхо Кавказа».

З лівого боку на плакатах зображені українські міста, будівлі та церкви, знищені внаслідок російського вторгнення, із написом «Ні війні!» та перекресленими номерами передвиборчих списків грузинських опозиційних партій та об'єднань. Натомість з правого боку — фотографії грузинських міст, зокрема нічного Батумі, з підписом «Обери мир».

У партії «Грузинська мрія» підтвердили, що банери є частиною їхньої передвиборчої кампанії, яка має на меті нагадати населенню про загрози, до яких, на їхню думку, веде країну опозиція.

В «Эхо Кавказа» нагадали, що у правлячій партії Грузії стверджують, що в разі приходу до влади опозиції на країну чекає війна. Цей наратив поділяє і російська влада.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі засудила ці банери, назвавши їх «ганебними та образливими для культури, традицій, історії та віри».

«Наскільки жалюгідними треба бути, щоб безсовісно пропонувати вашому народу плакат, виготовлений у кузні КДБ», — написала вона.

Міністерство закордонних справ України також засудило рекламні банери «Грузинської мрії», зазначивши, що вважає неприпустимим використання в політичній рекламі зображень наслідків війни Росії проти України, страждань та крові тисяч невинних людей, руйнувань церковних святинь та культурного надбання людства.

«Грузинський народ може не боятися нової війни, допоки Україна чинить опір російській агресії. Страшна ціна цього опору — це також ціна миру в Грузії. Закликаємо Уряд Грузії, партію влади "Грузинська мрія" та всі зацікавлені сторони утримуватися від використання теми агресивної війни проти України та її громадян у внутрішньополітичній боротьбі в Грузії», — йдеться в заяві МЗС.

Українське відомство також зауважило, що наша держава «послідовно, неухильно та рішуче продовжуватиме підтримувати суверенітет і територіальну цілісність Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів».

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
війна Новини політики вибори Грузія
Джерело матеріала
loader
loader