Land Rover створив музей на колесах на честь британського Червоного Хреста
Land Rover створив музей на колесах на честь британського Червоного Хреста

Land Rover створив музей на колесах на честь британського Червоного Хреста

Британська організація Червоного Хреста та бренд Land Rover відзначили 70-річчя співпраці. Для популяризації ідей гуманітарної організації автовиробник створив мобільний музей на базі всюдихода Defender.

Незвичайну мобільну експозицію з артефактами, фотографіями та аудіогідами створили на основі гібридної довгобазної версії Defender 110. Відвідувачі лондонського району Саут-Бенк отримали можливість познайомитися з 70-річною історією співпраці британського Червоного Хреста та Land Rover. Мобільний музей розповідає про досвід використання понад 500 позашляховиків Land Rover співробітниками гуманітарної організації, що дозволило надати екстрену допомогу 2 мільйонам, які постраждали від стихійних лих та природних катаклізмів у більш ніж 50 країнах світу.

Land Rover створив музей на колесах на честь британського Червоного Хреста - Фото 1

У салоні машини встановлені різні артефакти, які знайомлять із діяльністю рятувальників, а зовні автомобіль прикрашена десятками фотографій, що пропонують візуальну хронологію партнерства протягом 70 років у різних країнах.

Land Rover створив музей на колесах на честь британського Червоного Хреста - Фото 2

Музей та екскурсія охоплюють ключові моменти в історії партнерства. Сюди входить одна з перших місій у 1954 році, коли Червоний Хрест відправив чотирьох медсестер, кожну зі спеціально адаптованою машиною швидкої допомоги Defender, яка була перетворена на мобільну клініку, на віддалені громади в Кенії.

Land Rover створив музей на колесах на честь британського Червоного Хреста - Фото 3

Інша експозиція присвячена гуманітарній роботі Британського Червоного Хреста в Ефіопії в період з 1978 по 1980 рік під час голоду, спричиненого руйнівною посухою, за якою сталася навала сарани. У музеї представлено медичний комплект, який зіграв вирішальну роль лікуванні хворих людей.

Land Rover створив музей на колесах на честь британського Червоного Хреста - Фото 4

Також на виставці представлені малюнки дітей з колишньої Югославії, де протягом 1993 року Червоний Хрест надавав допомогу та догляд тим, хто шукав притулку з обох боків конфлікту.

Land Rover створив музей на колесах на честь британського Червоного Хреста - Фото 5

Є в музеї артефакти, що ілюструють роботу місії під час великих повеней у Великій Британії в період з 2007 по 2013 рік. Також експозиція розповідає про роботу з надання допомоги на островах Теркс та Кайкос, які постраждали від ураганів Ханна та Айк, які зруйнували 85% будинків місцевих мешканців у 2008 та 2009 роках.

Land Rover створив музей на колесах на честь британського Червоного Хреста - Фото 6

Окрема сторінка в історії присвячена швейцарському пошуково-рятувальному проєкту REDOG, що фінансується Defender, в рамках якого проводиться навчання собак для пошуку та рятування під час стихійних лих. Велика команда з 22 рятувальників та 14 собак проєкту REDOG була залучена для надання допомоги під час землетрусу в Туреччині у 2023 році.

Джерело матеріала
loader
loader