Литовська газотранспортна компанія передасть Україні автомобілі та генератори
Литовська газотранспортна компанія передасть Україні автомобілі та генератори

Литовська газотранспортна компанія передасть Україні автомобілі та генератори

Литовський оператор газотранспортної системи Amber Grid схвалив передачу Україні 55 автомобілів і чотирьох генераторів у рамках гуманітарної допомоги загальною вартістю на майже 62 000 євро.

Про це повідомила пресслужба компанії, передає "Європейська правда".

Як розповіли у компанії, ці 55 автомобілей раніше використовувалися в роботі газотранспортної системи, вони у хорошому стані і мають вік від п’яти до 11 років.

Компанія вирішила пожертвувати транспортні засоби, оскільки уклала новий договір оренди, і старі машини стали непотрібними.

Генеральний директор Amber Grid Немунас Бікнюс підкреслив значущість підтримки України та акцентував, що ці автомобілі, включно із позашляховиками з великим пробігом, допоможуть українським службам проводити ремонтні роботи та оперативно реагувати на зміни ситуації.

"Сподіваємося, що наша допомога стане моральним стимулом для інших підтримати Україну в її боротьбі за свободу", – заявив він.

Перші автомобілі будуть спрямовані резидентним службам України, а решта допоможуть у відновленні енергетичної інфраструктури, яка постраждала від війни.

З початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року Україна стикається з руйнуванням своєї енергетичної системи.

Amber Grid раніше вже передавала Україні допомогу, зокрема генератори та обладнання для відновлення трубопроводів на суму 108 000 євро в червні 2023 року, а також обладнання у 2022 році.

Нещодавно повідомлялося, що Литва розглядає можливість передачі Україні 17 пожежних машин, які були затримані в Клайпеді в минулому році через санкції і мали бути переправлені до Зімбабве.

Також раніше міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас заявив, що цього року його держава планує передати Україні допомогу ще на 40-50 млн євро.

Джерело матеріала
loader
loader