На Вінниччині затримали агента РФ, який шпигував за колонами ЗСУ
На Вінниччині затримали агента РФ, який шпигував за колонами ЗСУ

На Вінниччині затримали агента РФ, який шпигував за колонами ЗСУ


Російська спецслужба сподівалася у режимі реального часу відслідкувати маршрути руху колон українських військ, щоб скоригувати по них повітряний удар.

Затримано агента ФСБ, який шпигував за переміщенням бойової техніки Сил оборони у напрямку передової. Він слідкував за підрозділами ЗСУ, що рухалися автошляхами Вінницької та Черкаської областей. Про це 27 вересня СБУ.

За даними слідства, російська спецслужба сподівалася у режимі реального часу відслідкувати маршрути руху колон українських військ, щоб скоригувати по них повітряний удар.

Для виконання цього завдання ФСБ дистанційно завербувала 51-річного фельдшера однієї з медустанов на Вінниччині, якого обрали через його прокремлівську активність у Телеграм-каналах. За інструкцією окупантів їхній агент на своєму авто виїжджав на міжрегіональні автотраси, де відстежував переміщення підрозділів Сил оборони.

Задокументовано епізод, коли, виявивши військову колону, фігурант їхав за нею майже 100 км. Таким чином він намагався встановити маршрут, а також кількість і види техніки у колоні.

Зрадника затримали поблизу власного помешкання. Також було проведено комплексні заходи для убезпечення локацій українських військ.

У фігуранта вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації із зв’язковим ФСБ Сергієм Лебедєвим (більш відомий як блогер Лохматий) з Донецька.

Затриманому повідомили про підозру у держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

 

 

Нагадаємо, нейтралізовано агентурну групу ФСБ, яка діяла у Києві, Харкові та Чернігові. У результаті багатоетапної спецоперації у різних регіонах затримано трьох поплічників РФ, які розвідували локації Сил оборони. 

Раніше на Донеччині затримали Агента воєнної розвідки РФ, який шпигував за Силами оборони на Покровському напрямку фронту, де тривають жорстокі бої.



Теги за темою
СБУ затримання ФСБ
Джерело матеріала
loader
loader