Фельдшер з Вінниччини "зливав" ворогу маршрути ЗСУ: подробиці історії
Фельдшер з Вінниччини "зливав" ворогу маршрути ЗСУ: подробиці історії

Фельдшер з Вінниччини "зливав" ворогу маршрути ЗСУ: подробиці історії

СБУ затримала на Вінниччині агента РФ, який "сідав на хвіст" колонам ЗСУ, щоб дізнатися їхні маршрути і скоригувати по них удар.

Контррозвідка Служби безпеки затримала агента російської ФСБ, який працював на ворога в центральних регіонах України. Зловмисник шпигував за переміщенням бойової техніки Сил оборони у напрямку передової. Під "прицілом" ворога були підрозділи ЗСУ, що рухалися автошляхами Вінницької та Черкаської областей.

Про це повідомляє СБУ.

За даними слідства, російська спецслужба сподівалася у режимі реального часу відслідкувати маршрути руху колон українських військ, щоб скоригувати по них повітряний удар.

Для виконання цього завдання ФСБ дистанційно завербувала 51-річного фельдшера однієї з медустанов на Вінниччині, якого "обрали" через його прокремлівську активність у Телеграм-каналах.

За інструкцією окупантів їхній агент на своєму авто виїжджав на міжрегіональні автотраси, де відстежував переміщення підрозділів Сил оборони.

Задокументовано епізод, коли, виявивши військову колону, фігурант "сів їй на хвіст" і їхав за нею майже 100 км. Таким чином він намагався встановити маршрут, а також кількість і види техніки у колоні.

Контррозвідники СБУ своєчасно викрили зрадника і затримали його поблизу власного помешкання. До цього було проведено комплексні заходи для убезпечення локацій українських військ.

На місці затримання у фігуранта вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації із "зв’язковим" ФСБ – Сергієм Лебедєвим (більш відомий як блогер "Лохматий") з Донецька.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

  • Російський агент готував ракетні удари по шпиталях з військовими на Донеччині: СБУ викрила злочинця
  • Зрадників України позбавлять державних нагород: Рада ухвалила законопроєкт
  • Священник УПЦ МП і співробітник Укрзалізниці готували удари по ешелонах ЗСУ: подробиці від СБУ
Джерело матеріала
loader
loader