Рішення, яке врятує Донбас: експерт назвав, що допоможе ЗСУ відбити атаки ворога
Рішення, яке врятує Донбас: експерт назвав, що допоможе ЗСУ відбити атаки ворога

Рішення, яке врятує Донбас: експерт назвав, що допоможе ЗСУ відбити атаки ворога

Росія продовжує тиск і просування вздовж лінії Куп'янська, Сватового, а також у напрямку Торецька та Запорізької області.

Однак повідомлення військкорів про нові просування у напрямку Покровська поки що залишаються непідтвердженими. Про це розповів військовий аналітик, полковник запасу ЗСУ Петро Черник.

"Зараз у нас все залежить від кількості зброї, яку ми отримаємо. Не хочу вдаватися до не зовсім правильних оцінок на кшталт "два-три тижні". Однак якби справді надійшла велика кількість зброї, то ситуація на фронті могла б змінитися. Якби такий "лендліз" стався, то до старої лінії розмежування було б легше просунутися", - зауважив експерт.

Він наголосив, щодо реальності ситуації, ставки дуже високі:

"Це складна і тонка справа, і мені іноді не вистачає розуміння, щоб дати чітку аналітичну позицію. Тим не менш, давайте підіб'ємо підсумок: процес виходу з цієї фази бойових дій почався і він завершиться", - зауважив експерт.

Також експерт повідомив, головне завдання Курська операція виконала – ЗСУ вдалося відволікти на цей напрямок не менше 60 тисяч резерву російських окупантів.

"Підкреслю – резерв, не ті люди, які безпосередньо беруть участь у прямих бойових зіткненнях. Бойовий армійський резерв за розрахунками становить у межах від 10 до 20% від загальної чисельності війська, яке застосовується за кордоном як таке. Весь контингент до 600 тисяч, отже, як щонайменше 60 тисяч, вони, до речі, це і декларували, їм довелося перевести на наступні напрямки", – заявив Петро Черник.

Останні новини України:

Армія Росії почала атакувати Україну новим типом авіабомб: військовий експерт розповів про небезпеку.

Перелом ситуації на фронті: військовий експерт прогнозував до кінця 2024 року.

Які ракети отримали українські F-16: військовий експерт розповів, як це вплине на фронт.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader