Слідом за ТікТок: республіканці закликають перевірити Temu
Слідом за ТікТок: республіканці закликають перевірити Temu

Слідом за ТікТок: республіканці закликають перевірити Temu

Республіканці з Палати представників Конгресу США хочуть звіту від ФБР та інших агентств США про те, як китайський маркетплейс Temu збирає особисті дані американських громадян, повідомляє TheRecord.

Члени Спеціального комітету з розвідки надіслали до Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) і ФБР запит, чи проводяться розслідування Temu та її материнської компанії Pinduoduo (PDD).

Члени комітету стурбовані захистом даних американців, порівнюючи Temu з TikTok.  Вони стверджують, що між маркетплейсом та Комуністичною партією Китаю існує зв’язок.

«Ми стурбовані тим, що КПК зробила ще одну спробу використати демократію, принципи вільного ринку, а також персональні та економічні дані Сполучених Штатів»

Спеціальний комітет з розвідки Конгресу США

Temu доступний для американців з 2022 року, але бум популярності відбувся у 2023-му, після реклами Super Bowl. Це типовий маркетплейс, подібний до AliExpress та Sheine, де китайські виробники можуть продавати свої товари за низькими цінами. 

У 2023 році Google призупинив роботу материнської компанії Pinduoduo у Google Play. В додатку було виявлено зловмисне програмне забезпечення, що збирало та оброблювало дані споживачів з їхніх пристроїв. 

Члени Конгресу хочуть, щоб SEC і ФБР прийшли і особисто відзвітували, чи розслідують вони проблему. Також комітет закликає до ретельного контролю щодо діяльності Китаю у промисловості на ринках США та проаналізувати наслідки для безпеки Сполучених Штатів. 

Конгрес ще до цього підіймав питання цифрової безпеки в Temu та домагався розслідування. 

Джерело матеріала
loader