У Вільнюсі на підтримку України відбудеться «Забіг заради світла»
У Вільнюсі на підтримку України відбудеться «Забіг заради світла»

У Вільнюсі на підтримку України відбудеться «Забіг заради світла»

У столиці Литви 28 вересня відбудеться благодійний забіг «Run for Light», зібрані кошти під час якого будуть спрямовані на забезпечення українських військових і медиків життєво необхідними засобами.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на литовського мовника LRT

Забіг на 5 км стартує у суботу о 19:30 з вулиці Рінктінес, 1F. Він організований Lotus Fund, UYGL та Nova Post. Захід відкритий для учасників з будь-яким рівнем фізичної підготовки, з добровільним внеском у розмірі 12 євро з людини.

Організатори запрошують литовців, місцевих студентів та українську громаду взяти участь у цій значущій події та висловити свою солідарність з Україною.

Крім того, ініціатива «Пробіг заради світла» пройде у 13 європейських містах, серед яких Брюссель, Київ, Цюрих, Братислава, Відень і Лондон. Загальна мета збору коштів – 11 000 євро (500 000 грн), які будуть використані для придбання генераторів, терміналів Starlink та зарядних станцій для медичного персоналу та військових частин, що перебувають у складних умовах через постійний дефіцит електроенергії.

Захід у Вільнюсі координує Спілка української молоді Литви (UYGL), яка активно підтримує українців-переселенців через культурні заходи та підприємницьких програм. Їхня постійна робота з об'єднання української та литовської громад робить їх важливим партнером у цій справі.

Зареєструватися на забіг «Run for Light» можна за посиланням.

Нагадаємо, у Вітражній галереї Сеймаса Литовської Республіки з 25 вересня до 10 жовтня проходить виставка «Ціна мовчання світу» («Pasaulio tylos kaina»), присвячена українським дітям, які загинули від рук російського агресора.

Фото: Nail Garejev

Теги за темою
Литва
Джерело матеріала
loader
loader