"Українська бронетехніка" обладнала "Новатор-2" засобами РЕБ, — Владислав Бельбас
"Українська бронетехніка" обладнала "Новатор-2" засобами РЕБ, — Владислав Бельбас

"Українська бронетехніка" обладнала "Новатор-2" засобами РЕБ, — Владислав Бельбас

Автомобіль "Новатор-2" має додатковий захист не тільки бронею, а й радіоелектронними засобами, щоб гарантувати безпеку українським захисникам.

Наразі одним з головних проєктів "Української бронетехніки" є бронемашина "Новатор". Ще в липні стало відомо, що бійці Нацгвардії вже отримали першу партію оновлених бронеавтомобілів "Новатор-2", де є РЕБ. Про це директор компанії Владислав Бельбас повідомив у ексклюзивному інтерв'юФокусу.

"Новатор-2" ми презентували минулого року на виставці в Польщі. Ми презентували цю машину десь в листопаді, в кінці листопада ми пройшли її випробування і до травня нас трохи "пожувала" бюрократична машина, ми проходили процес допуску до експлуатації, паперовий процес, бо фізично машина вже була випробувана до кінця листопада, а от постановка на озброєння, допуск до експлуатації, кодифікація потребували тривалого часу. Але ми вже постачаємо цю машину", — розповів він.

Владислав Бельбас в ексклюзивному інтерв'ю Фокусу
Фото: Кирило Чуботін

Також Бельбас заявив, що обладнання РЕБ — це не розробка "УБ", а вимога Національної гвардії про те, що їм потрібно, щоб машини були захищені не тільки бронею, а також радіоелектронними засобами.

"Ми зібрали із ринку всі можливі наявні вироби, провели відбір та обрали компанію "Квертус" для постачання обладнання РЕБ з подальшим встановленням на наших бронеавтомобилях, тобто, інтегрували обладнання", — пояснив директор "Української бронетехніки".

Він додав, що випущений автомобіль вже за тиждень опиняється на полі бою, тому є можливість отримати швидкий зворотній зв'язок та допрацювати розробку. Також "УБ" може надати швидке сервісне обслуговування, бо в штаті є багато виїзних бригад, які готові швидко відреагувати на усі запити наших військових.

Директор "Української бронетехніки" також анонсував подальшу роботу компанії над моделями сучасних бронеавтомобілів.

"У нас зараз є лінійка наземний безпілотний комплекс, є автомобіль пікап "Сайгак", "Новатор", "Новатор-2", "Варта-2". У нас серйозна вже лінійка, і я думаю, що буде не "Новатор-3", а Новатор із різним корисним навантаженням. Наприклад, "Хаймарси" в Україні доукомплектовувались комплексом "Шарк". Такі рішення продуктової інтеграції і має бути наступним етапом розвитку наших моделей і нашого виробництва", — пояснив він.

Нагадаємо, 6 червня повідомлялося, як бійці НГУ вкрали "Цар-танк", обвішаний РЕБ. Росіяни залишили на полі бою танк, здатний глушити дрони на відстані від 50 до 700 метрів. Бронемашина була захищена зверху, зате підірвалася на українській міні, розповіли бійці Нацгвардії.

Джерело матеріала
loader