Без проблем поки що лише до листопада: зимові відключення під питанням
Без проблем поки що лише до листопада: зимові відключення під питанням

Без проблем поки що лише до листопада: зимові відключення під питанням

Чиновники впевнені, що до кінця жовтня, а може навіть на початку листопада, в Україні не буде проблем з енергопостачанням. Вони зберігають оптимізм, незважаючи на ризики обстрілів, нестачу генерації та можливі поломки відремонтованого обладнання.

Згідно з джерелом, в уряді сподіваються, що зиму вдасться пережити майже без відключень світла, як і минулого року. Єдине, що може стати на заваді – це сильні морози, коли температура опускається нижче -10 градусів.

Один із чиновників Кабміну поділився, що це оптимістичний сценарій, але поки що він не підтверджується ні експертами, ні учасниками енергоринку.

Енергетики, скріншот: YouTube

На підтримку таких прогнозів посилаються на високий рівень захисту енергосистеми, запуск нової генерації та збільшення імпорту електроенергії. Однак варто зазначити, що внаслідок атак на енергосектор навесні серйозно постраждали близько половини потужностей, і багато електростанцій було зруйновано або пошкоджено.

З травня країни діяли графіки відключень світла, але з кінця липня вони практично не застосовуються. Сподіваємося, що зимові місяці виявляться спокійними та без зайвих перебоїв із електроенергією.

Крім того, Знай.ua повідомляв, субсидію отримаєте, навіть якщо маєте борги за комуналку: українцям розповіли, як залишитися з допомогою

Теги за темою
Кабмін
Джерело матеріала
loader