Німеччина депортує сотні шукачів притулку до Туреччини - ЗМІ
Німеччина депортує сотні шукачів притулку до Туреччини - ЗМІ

Німеччина депортує сотні шукачів притулку до Туреччини - ЗМІ

Уряд Німеччини знайшов порозуміння з офіційною Анкарою щодо депортації сотень турецьких громадян, яких раніше було зобов’язано покинути ФРН.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє німецька газета Frankfurter Allgemeine Zeitung (F.A.Z.) з посиланням на урядові кола Німеччини.

"Після багатомісячних переговорів з урядом Анкари уряд Німеччини розпочав депортацію великої кількості турецьких громадян на батьківщину. За інформацією F.A.Z., загалом 200 турків будуть доставлені до Туреччини кількома регулярними рейсами. Літаки вилітатимуть з різних німецьких аеропортів. Це стане початком рішучих дій з депортації турків", - йдеться у повідомленні.

За інформацією співрозмовників видання, Туреччина нібито запропонувала забирати з Німеччини до 500 громадян щотижня. При цьому, Анкара, як і раніше, відмовляється дозволити депортацію чартерними рейсами. Однак, схоже, вона готова приймати такі рейси в майбутньому, якщо вони будуть називатися "спеціальними рейсами".

За даними F.A.Z., загалом понад 13 500 турків у Німеччині зобов'язані залишити країну. Їх депортація є складною справою, оскільки Туреччина "має велике геополітичне значення для Німеччини і є партнером НАТО". Тим не менш, кількість турецьких шукачів притулку минулого року зросла настільки, що федеральний канцлер Олаф Шольц взяв це питання під особистий контроль у жовтні минулого року

"Під час візиту президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана, який відбувся у листопаді 2023 року, прорив, очевидно, був досягнутий. Відтоді Туреччина демонструє велику готовність до співпраці", - йдеться у матеріалі.

Також зазначається, що зростання кількості шукачів притулку з Туреччини в останній час – це насамперед курдський феномен. Минулого року 84% заявників заявили, що вони є курдами.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у серпні Німеччина вперше за останні три роки репатріювала в Афганістан його громадян, які скоїли на території ФРН різноманітні злочини.

Фото: F.A.Z.

Теги за темою
Німеччина Туреччина
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader