Сибіга підбив підсумки візиту української делегації до США
Сибіга підбив підсумки візиту української делегації до США

Сибіга підбив підсумки візиту української делегації до США

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга підбив підсумки візиту української делегації до США та участі у Генеральній Асамблеї ООН. У своєму дописі у Facebook він назвав цей візит "дуже важливим".

За словами Сибіги, Президент України Володимир Зеленський провів десятки зустрічей на Генасамблеї ООН та мав окрему двосторонню програму в США. Зокрема, він особисто презентував План перемоги Президенту США Джозефу Байдену та обом кандидатам у президенти — Камалі Харріс та Дональду Трампу.

"Цей візит, попри певну притаманну для виборчої кампанії турбулентність, продемонстрував єдність та силу стратегічного партнерства України та США", - зазначив міністр. Він підкреслив, що свідченням цього стало безпрецедентне оголошення 7,9 мільярдів доларів оборонної допомоги.

Сам Сибіга провів 22 повноцінні двосторонні переговори з іноземними колегами-міністрами та главами міжнародних і регіональних організацій, а також близько десятка коротких переговорів pull-aside. Серед країн, з представниками яких відбулися зустрічі, він назвав держави Центральної Азії, Південної Америки, Африки та Азії.

Міністр також взяв участь у шести багатосторонніх заходах, серед яких була міністерська зустріч G7+ щодо енергетики, зустріч з міністрами держав-членів ЄС, та зустріч у форматі міністрів закордонних справ Трансатлантичної спільноти.

Сибіга наголосив на важливості притягнення до відповідальності вищого керівництва РФ за злочин агресії проти України. Він також обговорив з Генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі загрози ударів РФ по ядерній енергетиці.

"Можна з упевненістю сказати, що цей візит Президента та робота на Генасамблеї ООН зробили Україну сильнішою", - підсумував міністр.

Теги за темою
Володимир Зеленський Джо Байден Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader