Ситуація під Вугледаром складна: чим для України обернеться втрата міста
Ситуація під Вугледаром складна: чим для України обернеться втрата міста

Ситуація під Вугледаром складна: чим для України обернеться втрата міста

Вугледар є важливим логістичним та оборонним центром.

Ситуація біля Вугледарана Донеччині може розвиватися за двома основними сценаріями. Зокрема, загроза існує для Покровська.

Таку думку висловив генерал армії Микола Маломуж в ефірі телеканалу "Еспресо".

З його слів, в разі захоплення Вугледара окупанти отримають прямий вихід на Покровськ, а також зможуть просуватися територією Донецької області. Такі дії ворога можуть загрожувати українським військовим підрозділам, які перебувають у регіоні.

"Це стосується як можливого наступу ворога в напрямку Донбасу, так і утримання логістичного шляху для забезпечення угрупувань Донеччини та Запоріжжя. Це альтернативний шлях Кримському, у випадку знищення Кримського мосту і паромних переправ", - заявив Маломуж.

Він наголошує, що Вугледар є важливим логістичним та оборонним центром, а тому дуже важливо утримати його під контролем України.Маломуж каже, що ЗСУ зміцнили свої позиції, але росіяни мають чисельну та вогневу перевагу. 

За словами генерала, командування розглядає два сценарії: перший передбачає контратаку з флангів, що може знецінити можливості противника; другий – можливу евакуацію військ у разі критичної ситуації​.

"Це надзвичайно складна ситуація, тому противник поступово просувається в плані охоплення Вугледару. Але якщо говорити про перспективи, то ми оцінюємо ці загрози та розглядаємо два сценарії", - висловився генерал.

На даний момент ситуація під Вугледаром залишається напруженою, з постійними атаками з боку російських військ. Інформація вказує на те, що кількість атак на українські позиції зростає, а командування ЗСУ готує нові стратегічні рішення для захисту території.

  • Велике місто на Донеччині може опинитися в окупації: військовий
  • РФ просувається на Донеччині та захопила ще одне місто: деталі від ISW
  • Армія РФ готує новий штурм: у ЗСУ назвали напрямок
Джерело матеріала
loader
loader