Воротар збірної Аргентини отримав дискваліфікацію за непристойну поведінку
Воротар збірної Аргентини отримав дискваліфікацію за непристойну поведінку

Воротар збірної Аргентини отримав дискваліфікацію за непристойну поведінку

Аргентинський воротар Еміліано Мартінес, який на клубному рівні виступає за бірмінгемську Астон Вілли, продовжує поповнювати власну колекцію трофеї у складі національної збірної.

Після тріумфу на чемпіонаті світу-2022 в Катарі та перемоги у Фіналіссімі-2023 над Італією, збірна Аргентини здобула ще й Копа Америка-2024 влітку цього року.

Усі ці події "Дібу" Мартінес святкував із трофеєм у руках, але при цьому демонструючи непристойний жест із піднесенням кубків на рівень власного паху.

Окрім цього, останній матч за його участі, проти Колумбії в рамках кваліфікації чемпіонату світу-2026 (1:2), завершився ударом на емоціях по обладнанню одного з операторів, тож у ФІФА нарешті з’явився привід розглянути дисциплінарні впровадження стосовно футболіста.

У підсумку, Аргентинська футбольна асоціація (AFA) отримала сповіщення про дискваліфікацію свого гравця строком на два матчі.

У керівному футбольному органі держави відреагували наступним чином: "Незважаючи на старання захисту гравця та Аргентинської футбольної асоціації, Дисциплінарна комісія керівного органу світового футболу прийняла наступне рішення:

"Еміліано Мартінес визнається відповідальним за свою образливу поведінку та порушення принципів чесної гри (ст. 13 CDF)".

Слід зазначити, що Аргентинська футбольна асоціація висловлює свою абсолютну незгоду з рішенням, прийнятим дисциплінарним комітетом ФІФА".

Таким чином "Дібу" пропускатиме наступні відбіркові матчі проти Венесуели (10 жовтня) та Болівії (16 жовтня).

Джерело матеріала
loader