ADM купує завод із переробки не ГМ сої в Угорщині
ADM купує завод із переробки не ГМ сої в Угорщині

ADM купує завод із переробки не ГМ сої в Угорщині

Компанія Archer Daniels Midland (ADM) уклала угоду про придбання Vandamme Hungaria Kft та пов’язаних з нею компаній, які керують підприємством в Угорщині, потужністю переробки 700 т/день.

Про це говориться у повідомленні компанії.

«Стійкі глобальні тенденції продовольчої безпеки та сталого розвитку підвищують попит на продукти без ГМО, причому 60% споживачів, опрошених у Європі, заявили, що їм хотілося б бачити на пакованні продукту надпис «без ГМО», і ADM інвестує, щоб задовольнити цей дедалі більший попит», — сказав генеральний менеджер компанії ADM з виробництва соєвих бобів у ЄС Себастьян Кук.

За його словами, це підприємство доповнить активи компанії з переробки не ГМ сої у Сербії та Німеччині.

Виробничий завод у Комаромі, Угорщина, був побудований у 2010 році та перетворює соєві боби та кукурудзу на борошно та олію для клієнтів у Європі та на Близькому Сході. 

ADM планує завершити цю трансакцію, яка потребує схвалення регуляторних органів, найближчими місяцями.


Для довідки: Archer Daniels Midland (ADM) — один із найбільших у світі сільгоспвиробників та постачальників харчових інгредієнтів. Штаб-квартира розташована у штаті Іллінойс, США. Працює у 140 країнах світу. ADM входить до трійки головних експортерів агропродукції з України.

Джерело матеріала
loader
loader