Екоактивісти повторно облили супом картину Ван Гога у Лондоні
Екоактивісти повторно облили супом картину Ван Гога у Лондоні

Екоактивісти повторно облили супом картину Ван Гога у Лондоні

Троє екологічних активістів руху «Just Stop Oil» (Просто зупинити нафту) облили супом дві картини нідерландського художника Вінсента Ван Гога у Національній галереї у Лондоні 27 вересня, через кілька годин після ув'язнення двох інших екоактивістів за аналогічні дії два роки тому.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Екологічні активісти закидали томатним супом твір Вінсента Ван Гога «Соняшники», що належать Лондонській галереї – картина була мішенню два роки тому – та іншу із серії, позичену Музеєм мистецтв Філадельфії для тимчасової виставки.

У Національній галереї повідомили про затримання після інциденту трьох осіб. Самі картини не постраждали.

Активісти з «Just Stop Oil» за останні кілька років організували низку «видовищних» акцій протесту.

П’ятьох членів групи в липні було ув’язнено щонайменше на чотири роки за змову з метою блокування лондонської автомагістралі M25 - найтриваліший термін позбавлення волі за насильницький протест у Великій Британії.

Як повідомляв Укрінформ, 27 вересня Королівський суд Англії та Вельса в лондонському районі Саутворкув’язнив двох кліматичних активісток руху Just Stop Oil (Просто зупинити нафту), які облили супом картину «Соняшники» художника Вінсента Ван Гога в Національній галереї у Лондоні.

Джерело матеріала
loader