Кабмін дозволив чиновникам користуватися кондиціонерами та вуличним освітленням
Кабмін дозволив чиновникам користуватися кондиціонерами та вуличним освітленням

Кабмін дозволив чиновникам користуватися кондиціонерами та вуличним освітленням

Українським чиновникам з 1 жовтня дозволили користуватися кондиціонерами та зовнішнім освітленням. Заборону, запроваджену з метою економії електроенергії, уряд зняв. Відповідну ухвалу опубліковано на урядовому порталі.

У документі йдеться, що термін заборони на використання кондиціонерів та зовнішнього освітлення для Міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, облдержадміністрацій та підконтрольних державі підприємств скорочено з 31 грудня до 30 вересня цього року. Також скорочено термін рекомендації економити електроенергію таким чином Верховній Раді, Офісу президента, органам судової влади, Офісу генерального прокурора, правоохоронним органам, Нацбанку, іншим державним органам та органам місцевого самоврядування.

Заборона на використання кондиціонерів та зовнішнього освітлення для органів влади була запроваджена Кабміном 7 червня. Рішення було ухвалене через дефіцит в українській енергосистемі. Тоді українці зіштовхнулися із масовими відключеннями світла, а в "Укренерго" закликали людей економити електрику.

  • 14 вересня кореспондент Коротко розповідав, які прогнози будують фахівці енергетики на зиму 2024/2025. Чи залишиться Україна взимку без світла, чи все-таки режим буде відносно щадним і графіки будуть приблизно такими, як і влітку - читайте у нашій статті.
  • 26 вересня міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що нинішня зима в Україні буде складною, а може навіть найскладнішою.
Теги за темою
Кабмін чиновники
Джерело матеріала
loader