У Вугледар вже забігає піхота росіян - DeepState
У Вугледар вже забігає піхота росіян - DeepState

У Вугледар вже забігає піхота росіян - DeepState

Станом на 29 вересня ситуація в районі Вугледара залишається напруженою. Російські війська посилюють свої спроби захопити місто, зокрема, прагнучи закріпитися у багатоповерхівках на його околицях. Про це повідомляє проєкт DeepState.

За даними військових аналітиків, піхота РФ вже заходить у ці будівлі, щоб перетворити їх на свої фортифікації. Бої на західному фланзі міста особливо інтенсивні, і, за деякими оцінками, росіянам вдалося прорватися ближче до міста з цього боку.

Однак, як зазначають в аналітичній групі DeepState, росіянам досі не вдалося досягти вирішального успіху, значною мірою через потужні українські оборонні укріплення. Захоплення Вугледара має для РФ більше символічне та локальне значення, оскільки місто не є стратегічно важливим логістичним центром. Проте росіяни продовжують тиснути, намагаючись оточити українські війська і створити умови для більш масштабних наступальних дій в регіоні.

«За попередньою інформацією, дорога на Богоявленку взята під вогневий контроль. Тривають спроби просунутися зі сторони Водяного», – зазначили аналітики.

Аналітики стверджують, що українські захисники продовжують мужньо утримувати позиції, попри важкі умови боїв, зокрема у міських кварталах. Водночас, за словами експертів, подальше просування російських військ може ускладнитися через наближення осінніх дощів, які зроблять місцевість малопридатною для маневрування важкої техніки.

Загалом ситуація на фронті залишається мінливою, і обидві сторони зосереджені на спробах закріпитися на важливих тактичних позиціях поблизу міста.

До слова, радник мера Маріуполя Петро Андрющенко раніше повідомляв, що окупанти продовжують перекидати резерви у напрямку Вугледара Донецької області. Було помічено не менше 13 вантажівок.

Джерело матеріала
loader
loader