Росія уже хоче, щоб Трамп, у разі перемоги, «скасував» два українські закони
Росія уже хоче, щоб Трамп, у разі перемоги, «скасував» два українські закони

Росія уже хоче, щоб Трамп, у разі перемоги, «скасував» два українські закони

Росія уже хоче, щоб Трамп, у разі перемоги, «скасував» два українські закони - Фото 1

За словами міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова, врегулювати війну можна, усунувши її «корінні причини»

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія «буде рада будь-яким ініціативам» для завершення війни в Україні від Дональда Трампа, якщо той стане президентом США. Серед іншого, Кремль хоче, щоб Трамп домігся скасування двох законів України. Про це Лавров сказав після зустрічі Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським, цитує його російська служба BBC.

За словами Лаврова, врегулювати війну можна, усунувши її «корінні причини»: вступ України до НАТО та так звані «утиски російськомовного населення».

Щодо другого, то Лавров прагне, щоб Трамп, якщо стане президентом, скасував закон України про мову та про автокефалію української православної церкви.

«Якщо пану Трампу вдасться скасувати ці закони, про які ми говоримо, це вже буде крок уперед. Це зробити простіше простого – взяти і проголосувати», – вважає російський міністр.

Російська служба BBC пише, що Кремль має список українських законів, які вимагає скасувати. Цей список нібито належав до проєкту угоди, яку російська та українська сторони розробили під час переговорів у Стамбулі 15 квітня 2022 року. // Главком

Tweet
Джерело матеріала
loader