Ізраїль офіційно оголосив про вторгнення в Ліван
Ізраїль офіційно оголосив про вторгнення в Ліван

Ізраїль офіційно оголосив про вторгнення в Ліван

Армія оборони країни повідомила, що військова операція “Стріли півночі” триває на території Лівану вже кілька годин.

Армія Ізраїлю оголосила про початок наземної операції на півдні Лівану. За інформацією ЦАХАЛу, військові кілька годин тому розпочали рейди проти обʼєктів угрупування та інфраструктури Хезболли. Про це у вівторок, 1 жовтня, йдеться у  Армії оборони країни (ЦАХАЛ).

 

“Ізраїль розпочав обмежені, локальні та прицільні рейди проти цілей радикального угрупування шиїтів Хезболла на прикордонній території на півдні Лівану”, – йдеться у заяві Армія оборони Ізраїлю. 

Як йдеться у повідомленні, ЦАХАЛ діє згідно з методичним планом, розробленим Генеральним штабом і Північним командуванням, за яким солдати тренувалися і готувалися протягом останніх місяців. 

Ізраїльські військово-повітряні сили і артилерія ЦАХАЛу підтримують сухопутні війська, завдаючи точних ударів по військових цілях в цьому районі.

Операція “Північні стріли” триватиме відповідно до оцінки ситуації і паралельно з бойовими діями в Секторі Гази та на інших напрямках. 

Як  агенція Reuters, близько опівночі потужні вибухи пролунали на південних околицях Бейрута. Перед цим Ізраїль закликав місцевих до евакуації. Також ЦАХАЛ  закритою військовою зоною район навколо трьох прикордонних населених пунктів. Ліванська армія відступала з кількох позицій на південному кордоні з Ізраїлем.

 



Теги за темою
Ізраїль Армія
Джерело матеріала
loader