До уваги водіїв: що означає дорожній знак крапка в трикутнику
До уваги водіїв: що означає дорожній знак крапка в трикутнику

До уваги водіїв: що означає дорожній знак крапка в трикутнику

Знак із крапкою всередині часто можна зустріти на українських дорогах.

В Україні часто можна побачити автомобільний дорожній знак із чорною крапкою на білому тлі в червоному трикутнику. Про значення цього символу розповідає видання "Твоя машина".

Що означає знак крапка в трикутнику

Знак "крапка в трикутнику" був схвалений ще 10 років тому, але затвердження пройшов лише нещодавно. Також його не було в іспитах для отримання водійських прав. У зв’язку з цим для багатьох українців поява такого дивного символу стала несподіванкою.

Уперше такі знаки стали з’являтися на українських дорогах восени 2021 року.

Цей знак має офіційну назву "Місце (ділянка) концентрації дорожньо-транспортних пригод" і кодифікацію (порядковий номер у ПДР) — 1.41. Знак попереджає водіїв, що вони в’їжджають на ділянку дороги, де є більше аварій. Таким чином, знак змушує керманичів транспортних засобів бути уважнішими.

Знак встановлюють по обидва боки дороги за 50-100 метрів від ділянки в населених пунктах і за 150-300 метрів – за їхніми межами.

Знак 1.41 / фото: vodiy.ua

Що відомо про видання "Твоя машина"?

Український автомобільний ресурс "Твоя машина" – щоденне інтернет-видання для автолюбителів в Україні. Воно публікує автомобільні новини, статті з відео і фотографіями. Видання зачіпає найрізноманітніші теми на автомобільну тематику, йдеться в описі сайту.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader