Матчі тижня: нові виклики Динамо Київ та Шахтаря у єврокубках
Матчі тижня: нові виклики Динамо Київ та Шахтаря у єврокубках

Матчі тижня: нові виклики Динамо Київ та Шахтаря у єврокубках

На початку першого тижня жовтня до нашого розкладу повертаються Ліга чемпіонів та Ліга Європи УЄФА, а також нарешті стартує Ліга конференцій, тож від кількості футбольної лавини буде нікуди подітись. А от вихідними програма буде дещо скромніша, хоча воно й не дивно — наближається чергова міжнародна перерва.

Арсенал — ПСЖ

Вівторок, 1 жовтня, 22:00. Стадіон Емірейтс (Лондон, Англія)

Стартувати в оновленому розіграші Ліги чемпіонів УЄФА з перемоги команді Мікеля Артети так і не вдалось. Утім, коли доводиться протистояти бергамаській Аталанті на її полі, це й не дивно. Ані "Богиня", ані "каноніри" тоді так і не забили (0:0), хоча їхнє протистояння мало зацікавити українських фанатів у контексті майбутнього донецького Шахтаря. Але зараз Ліги чемпіонів змінилась, тож відіграли матч — і забули, бо треба готуватись до наступного. Тим паче, коли майбутній суперник пропагує геть інакші футбольні стандарти.

Матчі тижня: нові виклики Динамо Київ та Шахтаря у єврокубках - Фото 1

Кіліан Мбаппе залишив Парі Сен-Жермен цього літа, проте завдання команди із здобуття кубка чемпіонів усе одно ніхто не скасовував. Натомість залишився Луїс Енірке, і щось під його орудою "червоно-сині" таки вже встигли збудувати. Проте не все так добре в столиці Франції, як може здатись на перший погляд. Конфлікт тренера та Усмана Дембеле вже призвів до того, що провідний гравець атаки не їде до Лондона, а на що це може перетворитись у майбутньому — не знає ніхто. Що Арсенал, що ПСЖ, здобули перемоги минулими вихідними над Лестером (4:2) та Ренном (3:1) відповідно, тож перебувають у гарному гуморі.

Компанія Pinnacle вважає, що лідером протистояння є Арсенал. Коефіцієнт на перемогу команди Мікеля Артети становить 1,77, імовірність нічиєї оцінюється в 3,85, а успіх ПСЖ — у 4,71.


Баєр — Мілан

Вівторок, 1 жовтня, 22:00. Стадіон БайАрена (Леверкузен, Німеччина)

Цікавим протистояння обіцяє бути також і в Леверкузені, куди нарешті поверне Лігу чемпіонів чинний чемпіон Німеччини під орудою Хабі Алонсо. У Баєра було важливе завдання минулого вікенду — треба було встояти на полі мюнхенської Баварії, і таки сталась нічия (1:1), хоча "фармацевти" навіть певний час вели в рахунку. Утім, для них це втрата очок наразі, тоді як відстань до "Рекордмайстера" вже складає три пункти на внутрішній арені. А от у Лізі чемпіонів для Баєра все почалось дуже яскраво — 4:0 з Де Кейпа проти Феєнорда не кожна команда може привезти.

Матчі тижня: нові виклики Динамо Київ та Шахтаря у єврокубках - Фото 2

Команду Паулу Фонсеки натомість дуже критикували за поганий початок сезону, а ключовий момент ризикував настати вже в дербі проти Інтера трохи більше тижня тому. Але Мілан переміг (2:1), можливо, із присмаком сенсації навіть. А потім ще й Лечче був подоланий спокійно (3:0), тож чомусь розмови про відставку португальця вже не такі гучні. Але була поразка від Ліверпуля (1:3) в дуже поганому домашньому матчі, тож від єврокубків враження в "россонері" наразі не надто яскраві. А можуть ще й погіршитись незабаром. Утім, як і навпаки.

Компанія Pinnacle вважає, що лідером протистояння є Баєр. Коефіцієнт на перемогу команди Хабі Алонсо становить 1,70, імовірність нічиєї оцінюється в 4,20, а успіх Мілана — у 4,72.


Шахтар — Аталанта

Середа, 2 жовтня, 19:45. Стадіон Фельтінс-Арена (Гельзенкірхен, Німеччина)

Донецький Шахтар не зміг обіграти італійську Болонью на старті Ліги чемпіонів на полі суперників (0:0), що в Україні сприйняли за поганий результат, хоча шансів команді Маріно Пушича залишали не надто більше, аніж у прийдешньому протистоянні. І тепер знову доведеться грати проти італійців, проте вже таких, які не надто активно позбувались провідних виконавців улітку й, найголовніше, залишились із Джан П’єро Гасперіні на чолі, тож ідеї не змінились.

Матчі тижня: нові виклики Динамо Київ та Шахтаря у єврокубках - Фото 3

А ще Аталанта — чинний володар трофею Ліги Європи УЄФА, тож не зважати на цей фактор просто неможливо. Утім, на Ренато Далл’Ара не змогли перемогти й ці "більш потужні" бергамаски минулого вікенду (1:1), тож не все так однозначно. Та й що в Аталанти загалом із перемогами на старті кампанії? Обіграли Лечче (4:0), що, як ми розуміємо, не говорить ні про що, а також важко переграли Фіорентину (3:2) та провели не надто яскравий тактичний матч проти Арсеналу (0:0). І все. Хоча, як подивишся на нестабільні результати Шахтаря, то й не так уже й усі ці невдачі "Богині" оптимістично виглядають.

Компанія Pinnacle вважає, що лідером протистояння є Аталанта. Коефіцієнт на перемогу команди Джан П’єро Гасперіні становить 1,68, імовірність нічиєї оцінюється в 4,13, а успіх Шахтаря — у 4,98.


Гоффенгайм — Динамо Київ

Четвер, 3 вересня, 19:45. Стадіон Вірзоль-Рейн-Неккар-Арена (Зінсгайм, Німеччина)

Якщо Шахтар почав із нічиєї проти Болоньї й усіх нас засмутив, то можна тільки уявити, якою була реакція на стартову поразку київського Динамо в Лізі Європи від резервного складу римського Лаціо (0:3). Напевно, гірше старту й вигадати було неможливо, та ще й наступний матч без опції ротації у вигляді Максима Брагару доведеться проводити через вилучення в першій грі.

Матчі тижня: нові виклики Динамо Київ та Шахтаря у єврокубках - Фото 4

Обнадійливим моментом слугує те, що німецький Гоффенгайм наразі також перебуває в не найкращому, якщо взагалі не гіршому, стані. Команда американця Пеллегріно Матараццо просто не може перемогти вже чотири гри поспіль, і якщо поразка від Баєра (1:4) — це нормально, із усіма в Бундеслізі трапляється (майже), то як можна було програти 3:4 Вердеру із стану 3:0 на 12 хвилину минулими вихідними? Це стало головоломкою всього вікенду, і якщо тренери "сільських" її не розв’яжуть, то можуть бути й радикальні реакції від керівництва.

Матчі тижня: нові виклики Динамо Київ та Шахтаря у єврокубках - Фото 5

Компанія Pinnacle вважає, що лідером протистояння є Гоффенгайм. Коефіцієнт на перемогу команди Пеллегріно Матараццо становить 2,01, імовірність нічиєї оцінюється в 3,79, а успіх Динамо Київ — у 3,52.

Джерело матеріала
loader
loader