Нові субсидії, надбавки пенсіонерам та зниження ціни на світло: важливі зміни з 1 жовтня
Нові субсидії, надбавки пенсіонерам та зниження ціни на світло: важливі зміни з 1 жовтня

Нові субсидії, надбавки пенсіонерам та зниження ціни на світло: важливі зміни з 1 жовтня

З 1 жовтня на українців очікує ціла низка змін - нові субсидії у зв'язку з перерахунком на опалювальний сезон, пільговий тариф на світло, а також надбавки деяким пенсіонерам. Докладніше у нашому короткому дайджесті.

Жовтень буде достатньо багатим на зміни як у виплатах для українців, так і платіжках для деяких груп споживачів.

Українці, скріншот: YouTube

Субсидії

З 1 жовтня відбудеться перерахунок житлових субсидій на опалювальний сезон 2024-2025, який триватиме до 30 квітня 2025 року. У зв'язку з тим, що українцям доведеться додатково сплачувати за опалення, розмір допомоги буде збільшено.

Призначення виплат на новий період відбудеться автоматично для всіх, хто отримував допомогу влітку, або кому призначили субсидію у розмірі 0,00 гривень.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Звернутися до ПФУ для оформлення допомоги доведеться тим, хто хоче отримати субсидію вперше або якщо відбулися зміни у складі сім'ї, соціальному стані, доходах.

Електроенергія

З 1 жовтня починає діяти пільговий тариф на світ для українців, котрі обігрівають свої будинки за допомогою електрики. Відповідне обладнання має бути належним чином зареєстроване.

Тарифи на електроенергію. Фото: скрін youtube

Так, ця категорія споживачів до кінця опалювального сезону зможе сплачувати 2,64 гривні за кВт/год, але за умови щомісячного споживання не більше ніж 2000 кВт/год. Якщо домогосподарство має двозонний лічильник, то в нічний час тариф ділиться навпіл: з 23:00 до 7:00 кіловат буде коштувати лише 1,32 гривні.

Надбавки до пенсії

У жовтні на надбавки до пенсії можуть розраховувати особи, яким протягом місяця виповниться 70, 75 чи 80 років. Щомісячна доплата призначається автоматично з дня, коли пенсіонер досягає вказаного віку.

Розмір надбавок:

  • від 70 до 74 років – 300 гривень;
  • від 75 до 79 років – 456 гривень;
  • від 80 років та старше – 570 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціна на електроенергію зросте на 25%: хто відчує різницю.

Теги за темою
пенсії
Джерело матеріала
loader
loader