Осінь різко вривається в Україну: йде раптове похолодання
Осінь різко вривається в Україну: йде раптове похолодання

Осінь різко вривається в Україну: йде раптове похолодання

Жовтень почнеться з тепла, але скоро температура впаде, адже осінь вже на підході. Цей місяць в Україні відомий своєю "золотою порою", коли дерева стають різнокольоровими, а сонце сідає раніше. Атмосферні процеси в Європі стають зимовими, і ми можемо спостерігати заморозки та перші снігопади.

На кінець вересня в Україні панує аномально тепла погода: середньодобова температура перевищує +15 °С, а на півдні й до +20 °С. Вересень 2024 року став рекордно теплим, за винятком західних областей.

Погода в Україні, фото: Facebook

Прогнози обіцяють збереження цього тепла на початку жовтня. Проте з 5-6 числа очікується різке похолодання через холодний скандинавський антициклон. Температура може впасти на 7-13 °С, що ознаменує початок справжньої осені, а перші заморозки можуть статися з 7 по 10 жовтня.

Осінь, погода. Фото: скрін youtube

На початку другої декади жовтня температура знову підвищиться, оскільки надійдуть теплі повітряні маси з південного заходу. Опадів не буде багато, адже над Україною збережеться відносно високий тиск. Однак у третій декаді місяця очікуються часті дощі через активні циклони з Середземного моря та Балкан.

Погода в Україні, фото: Facebook

У жовтні варто очікувати одне значне похолодання на початку місяця, але середня температура залишиться вищою за норму на 1-2,5 °С. Найбільше тепла очікується на південно-східній Україні та в Криму. Загалом, опадів буде в межах норми, з можливістю перших снігопадів у третій декаді, але сніговий покрив малоймовірний. У північно-східних регіонах до середини жовтня утримається посуха, яка може посилитися через недостатню вологу в ґрунті.

Раніше ми повідомляли, літо перейде у прохолодну зиму, аномалії погоди.

Як підготуватися до осінні та зміцнити свій імунітет- детальніше на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader
loader