Понад 1000 українців придбали житло в межах проєкту «HOME: Компенсація за знищене житло»
Понад 1000 українців придбали житло в межах проєкту «HOME: Компенсація за знищене житло»

Понад 1000 українців придбали житло в межах проєкту «HOME: Компенсація за знищене житло»

Вже понад тисячу власників зруйнованих осель придбали житло в межах проєкту «HOME: Компенсація за знищене житло» від Банку розвитку Ради Європи.

Про це повідомило Міністерство розвитку громад та територій України, передає Укрінформ.

«Понад тисячу осіб, чиє житло було знищене, скористались державною програмою та реалізували своє право на компенсацію з використанням житлового сертифіката і придбали нову оселю. Це стало можливим завдяки фінансовій підтримці Банку розвитку Ради Європи в межах проєкту «HOME: Компенсація за знищене житло», - йдеться в повідомленні.

За словами віцепремʼєр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад та територій Олексія Кулеби, перший транш від БРРЄ в обсязі 70 млн євро спрямовано на оплату близько 2000 житлових сертифікатів. 

Кредитна угода на 100 млн євро між Україною та Банком розвитку Ради Європи була підписана у червні цього року під час Конференції з відновлення України.

Мінвідновлення зараз готує запит на виплату другого траншу в розмірі 30 млн євро для наступного етапу реалізації проєкту.

За інформацією міністерства, пріоритетне право на житлові сертифікати в межах проєкту мають учасники бойових дій, захисники і захисниці, які повертаються та потребують відновлення, особи з інвалідністю та багатодітні сімʼї.

На сьогодні до Державного реєстру пошкодженого та знищеного майна внесено понад 387 тис. об'єктів нерухомості. Держава продовжує працювати для підтримки людей, які постраждали внаслідок збройної агресії Росії проти України.

Як повідомлялося, наступного року Банк розвитку Ради Європи планує збільшити фінансування в межах проєкту “HOME: Компенсація за знищене житло”. Відповідні домовленості були досягнуті під час зустрічі віцепрем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад та територій Олексія Кулеби з головою БРРЄ Карло Монтічеллі.

Джерело матеріала