Роботи для випускників поменшало: що відбувається на ринку праці
Роботи для випускників поменшало: що відбувається на ринку праці

Роботи для випускників поменшало: що відбувається на ринку праці

За результатами дослідження, 75% компаній стикаються з проблемами під час найму нещодавніх випускників через брак мотивації, комунікативних навичок та професіоналізму.

53% HR-фахівців вважають, що нещодавні випускники покоління Z не мають належного рівня професіоналізму та погано адаптуються до робочого середовища. Деякі з найпоширеніших проблем включають низьку робочу етику (55%) та негативне ставлення до критики (54%), пише Intelligent.

Більше того, кожен п’ятий HR-менеджер повідомляє, що випускники часто не справляються з робочим навантаженням, запізнюються на роботу та поводяться непрофесійно. Це створює додаткові труднощі для компаній, які намагаються побудувати продуктивні команди з молодими працівниками.

Через недостатню підготовку нових працівників, 60% компаній були змушені звільнити нещодавніх випускників у 2024 році. Крім того, 79% роботодавців включили невдалих новачків до планів підвищення ефективності, намагаючись допомогти їм адаптуватися до робочих вимог. Проте, це не завжди призводить до успіху. Роботодавці також запроваджують навчання з офісного етикету: 54% компаній пропонують таке навчання, а 48% роблять його обов’язковим для всіх нових працівників.

Незважаючи на існуючі проблеми, більшість компаній (84%) планують продовжувати наймати нещодавніх випускників у 2025 році. Однак, деякі (16%) мають сумніви щодо цього, посилаючись на минулі негативні досвіди з молодими працівниками та високий рівень плинності кадрів.

Ключовими факторами, які б змусили роботодавців більш позитивно ставитися до нових випускників, є ініціативність (57%), позитивне ставлення до роботи (56%), а також сильна трудова етика (54%). Пунктуальність та здатність адаптуватися (53%) також є важливими для успішної інтеграції молодих фахівців у робоче середовище.

Джерело: OBOZ.UA

Джерело матеріала
loader