Цьогорічна вступна кампанія стала найкращою в історії Нацакадемії СБУ - ректор
Цьогорічна вступна кампанія стала найкращою в історії Нацакадемії СБУ - ректор

Цьогорічна вступна кампанія стала найкращою в історії Нацакадемії СБУ - ректор

Цьогорічна вступна кампанія до Національної академії Служби безпеки України є найкращою в історії навчального закладу - до нього долучилося понад 500 осіб.

Про це повідомив ректор Нацакадемії СБУ Андрій Черняк в інтерв’ю Укрінформу.

«Починаючи з 2022 року, ми спостерігаємо щорічне збільшення кількості потенційних здобувачів освіти на 25-30%», - поінформував він.

Черняк зауважив, що до Академії можна вступити на навчання у статусі курсантів – це військова служба, а також у статусі студентів, які навчаються тільки за контрактом.

Процес вступу курсантів складається з двох етапів. Перший – відбір у регіональних органах Служби безпеки й оперативних департаментах. Другий етап відбувається на базі Академії в липні.

«У цьому році на початку першого етапу конкурс серед курсантів сягав 14 осіб на місце. На фінальному етапі кількість претендентів зменшилася до 4 осіб на місце. Загалом наш військовий колектив поповнили 100 курсантів», - розповів ректор.

Своєю чергою вступна кампанія студентівпроходить у класичному форматі в серпні. «Цього року ми мали рекордні показники – 4 особи на місце на контракт. Як результат – в Академії навчатимуться ще понад 430 студентів», - підкреслив Черняк.

За його словами, з 2012 року навчальний заклад проводить набір на навчання за програмою підготовки офіцерів запасу ЗСУ.

«Можу з упевненістю сказати, що цьогорічна вступна кампанія є найкращою в історії нашого закладу. Вона демонструє патріотичну спрямованість молоді. Якщо абітурієнти обирають вступ до військово-безпекових закладів вищої освіти, це свідчить про їхнє прагнення реалізувати себе в Україні й у майбутньому брати активну участь у розвитку держави. Водночас це свідчить про те, що наш навчальний заклад розвивається, і ми займаємо високу позицію не лише в безпековому та експертному середовищі, а й в освітньому», - резюмував ректор Академії.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів вніс зміни до Концепції трансформації системи військової освіти.

Джерело матеріала
loader