У Києві фіксується високе забруднення повітря, городяни скаржаться на пилюку
У Києві фіксується високе забруднення повітря, городяни скаржаться на пилюку

У Києві фіксується високе забруднення повітря, городяни скаржаться на пилюку

До вечора понеділка, 30 вересня, у Дарницькому, Дніпровському та Голосіївському районах Києва фіксується високий рівень забрудненості повітря через підвищення концентрації частинок. При цьому мешканці міста масово скаржаться на пилюку, яка буквально "висить" у повітрі і видно неозброєним поглядом. Про погіршення якості повітря попередила Київська міська військова адміністрація.

Як повідомили у КГВА, на столичних стаціонарних пунктах моніторингу атмосферного повітря спостерігаються такі показники забрудненості повітря:

на проспекті Європейського Союзу, 64-Г, загальний індекс якості повітря – 59 (середній рівень забрудненості);
на вулиці Щусєва, 20, загальний індекс якості повітря – 69 (середній рівень);
на вулиці Турівська, 28, загальний індекс якості – 62 (середній рівень);
на проспекті Берестейський, 97, загальний індекс якості – 44 (низький рівень);
по вулиці Китаївська, 22, загальний індекс якості – 81 (високий рівень);
на Харківському шосе, 7/1, загальний індекс якості – 81 (високий рівень);
на вулиці Архітектора Вербицького, 26, загальний індекс якості повітря – 76 (високий рівень).

- Загальний індекс якості повітря формується автоматично з урахуванням показників кількох забруднювачів. Чим нижчий показник, тим краща якість повітря. Медики радять: не виходити зайвий раз на вулицю та закрити вікна; відмовитися від фізичної активності на свіжому повітрі; пити багато води, - порадила влада столиці.

Місцеві паблики та кияни в соцмережах вже публікують кадри, на яких видно, що пиловий "туман" огорнув столицю. Видимість у місті дуже погіршилася, а люди скаржаться, що на вулицях важко дихати.

  • Раніше у понеділок Сумський обласний центр з гідрометеорології повідомив, що серйозне погіршення якості повітря у східних та північно-східних регіонах України виникло через "закидання" атмосферним вихором пилу та смогу з території Росії, де зараз вирують масштабні лісові пожежі. Найбільша концентрація частинок у повітрі фіксується на Сумщині, Полтавщині, Дніпропетровщині та Миколаївщині. Жителям цих областей порадили обмежити перебування на вулиці та закрити вікна.
  • Синоптики повідомили, що пилова буря, яка досягла України, накриє Київ 1-2 жовтня.
Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader
loader