У рахунках за воду будуть нові суми: платити доведеться ще більше
У рахунках за воду будуть нові суми: платити доведеться ще більше

У рахунках за воду будуть нові суми: платити доведеться ще більше

Суми у рахунках за холодну воду та каналізацію можуть змінитися для деяких мешканців Київської області.

Про намір встановити економічно обґрунтовані тарифи заявили у комунальному підприємстві "Гореничі" Білогородської сільської ради Бучанського району.

Водопостачання. Фото: скрін youtube

Нові тарифи планують встановити через подорожчання низки складових, зокрема електроенергії, а також витратних матеріалів.

"У зв’язку зі зростанням цін на електроенергію, вартості інших матеріальних ресурсів, підвищення рівня мінімального прожиткового мінімуму діючі тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення не відшкодовують витрати на виробництво та надання послуг", - йдеться у повідомленні.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Зазначається, що до кінця 2024 року буде збережено чинні тарифи. Нові ціни будуть встановлені на період з 1 січня 2025 року до 31 грудня 2025 року.

Водопостачання для населення подорожчає з 24,56 до 28,05 гривні за кубометр, а водовідведення – з 49,78 до 53,45 гривні за кубометр. Загалом тариф становитиме 81,5 гривні за кубометр. Аналогічним буде подорожчання й для інших категорій споживачів.

Тарифи на воду. Фото: скрін bilohorodka.org.ua

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на зиму встановлять оновлені тарифи на тепло та гарячу воду: кого зачепить подорожчання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, збільшать тариф і запровадять додатковий платіж: осіння комуналка забере останні заначки.

Джерело матеріала
loader
loader