YouTube заблокував музичні відео Адель, Green Day, Боба Ділана та інших виконавців
YouTube заблокував музичні відео Адель, Green Day, Боба Ділана та інших виконавців

YouTube заблокував музичні відео Адель, Green Day, Боба Ділана та інших виконавців

В YouTube завершилася угода із організацією, яка представляє права виконавців.

Від суботи, 28 вересня, низка музичних відео таких виконавців, як Адель, Green Day, Боб Ділан, Nirvana, R.E.M. та інших стала недоступною для перегляду на відеоплатформі YouTube у Сполучених Штатах, повідомило Tech Crunch.

Після спроби відтворити їх, з'являється коротке повідомлення: «Це відео містить контент від SESAC. Воно недоступне у вашій країні». Частині користувачів доведеться подивитися рекламний ролик перед тим, як побачити це повідомлення.

YouTube заблокував музичні відео Адель, Green Day, Боба Ділана та інших виконавців - Фото 1

скриншот YouTube

У заявах для преси та в соцмережах YouTube пояснив, що проблема виникла через невдалі переговори із SESAC, організацією, що представляє понад 35 тисяч музикантів і видавців, щодо нової угоди.

«На жаль, попри наші зусилля, ми не змогли досягти справедливої угоди до закінчення терміну діючої», — заявили представники YouTube.

«Ми серйозно ставимося до авторських прав, і як результат, контент, представлений SESAC, більше не доступний на YouTube в США. Ми ведемо активні розмови з SESAC і сподіваємось якнайшвидше досягти нової угоди» — повідомила команда YouTube.

Щоправда, не всі відео згадуваних виконавців заблоковані, і невідомо, чи окремі відео є певними винятками, чи просто були проігноровані.

Ситуація нагадує конфлікт між Universal Music Group і TikTok на початку цього року, коли UMG видалила пісні таких виконавців як Тейлор Свіфт, Біллі Айліш та Аріана Гранде з платформи коротких відео. Причина — розбіжності між компаніями щодо оплати.
Також з TikTok тоді зникли пісні українських виконавців, що співпрацюють із лейблом ENKO, яке є партнером Universal Music Group (UMG).
TikTok та Universal Music Group у травні уклали нову ліцензійну угоду.
На відміну від UMG, SESAC — це не музичний лейбл, а організація, що збирає роялті для авторів пісень і видавців. Вона, окрім вищезгаданих виконавців, також представляє Burna Boy, Джорджа Клінтона, Кенні Роджерса, Kings of Leon і багатьох інших.

Фото: YouTube / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader
loader