Британія підтримуватиме Україну для досягнення необхідного успіху в протидії Росії - міністр
Британія підтримуватиме Україну для досягнення необхідного успіху в протидії Росії - міністр

Британія підтримуватиме Україну для досягнення необхідного успіху в протидії Росії - міністр

Велика Британія продовжить підтримку України на необхідному рівні після зміни уряду, реагуючи на виклики та загрози з боку Росії, на потреби України, виділяючи необхідні кошти та ресурси.

Про це державний міністр у Міністерстві оборони Великої Британії Вернон Коукер сказав на панельній дискусії “Європейська опора НАТО – чи здатна Європа захистити себе?”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Як новий уряд Великої Британії ми залишаємося повністю відданими досягненню успішного результату в Україні. І ми продовжуємо співпрацювати з союзниками в США та за їх межами, щоб забезпечити успіх в Україні. Нічого не зміниться в порівнянні з підтримкою дій в Україні попередньою владою. І ми підемо до кінця, і ми виділили кошти та ресурси для цього”, - сказав Коукер.

Міністр наголосив на тому, що російська агресія продемонструвала існуючі прогалини в європейській обороні, необхідність збільшення витрат та зміни підходів до колективної безпеки.

“Ми побачили деякі проблеми, пов’язані зі здатністю постачати в Україну боєприпасами та обладнанням так швидко, як ми хотіли б. Це не був той рівень, якого ми хотіли б. Також реагуємо на таке виснаження власних запасів. Тож зараз ми дуже уважно шукаємо, як збільшити, розширити та розвинути їх, щоб фактично забезпечити більше”, - сказав Коукер.

За його словами, у майбутньому не тільки витрати на оборону повинні будуть зрости, але і запаси боєприпасів та обладнання для ведення війни, а також потрібно шукати нові способи ведення бою. Також слід реагувати та враховувати використання в Україні технологій та зміни способів ведення бою.

Як повідомляв Укрінформ, новий міністр оборони Великої Британії Джон Гілі назвав непохитну підтримку України своїм "пріоритетом номер один".

Фото: wikipedia

Теги за темою
НАТО
Джерело матеріала
loader
loader