Форум оборонних індустрій: Камишін назвав найбільший виклик для ОПК
Форум оборонних індустрій: Камишін назвав найбільший виклик для ОПК

Форум оборонних індустрій: Камишін назвав найбільший виклик для ОПК

Минулого року завдяки контрактам від Міністерства оборони український ОПК був завантажений майже на повну потужність. Але потенціал оборонних підприємств перевищує спроможності бюджету.

На цьому під час другого Міжнародного форуму оборонних індустрій наголосив позаштатний радник Президента зі стратегічних питань Олександр Камишін, передає кореспондент Укрінформу.

«Вітчизняний ОПК здатен виробити продукції на 30 млрд дол., тоді як бюджет може профінансувати закупівлі не більш як на 10 млрд дол. І наступного року ця диспропорція зберігатиметься. Тому залучення додаткових коштів для завантаження наших виробничих потужностей залишається найбільшим викликом для ОПК», - сказав Камишін.

Він додав, що завдяки укладеним торік контрактам з Міністерством оборони України наші оборонні підприємства спромоглися наростити виробництво втричі, а за підсумками цього року очікується шестиразове зростання.

«Ми впевнені, що нам треба шукати можливість завантажити ці виробництва. Найкращий інструмент - це кошти наших партнерів, які дозволять нам закуповувати українську продукцію в межах програми ZBROYARI: Manufacturing Freedom. На сьогодні за нею вже зібрано 750 млн дол.», - зазначив радник Президента.

Як повідомлялося, у 2024 році Міноборони профінансувало український обороно-промисловий комплекс на понад 4 млрд дол. Кожен другий боєприпас із тих, що є на фронті зараз, - українського виробництва.

Теги за темою
Бюджет
Джерело матеріала
loader
loader