Німеччина змінює правила: що чекає на українських водіїв з 1 жовтня
Німеччина змінює правила: що чекає на українських водіїв з 1 жовтня

Німеччина змінює правила: що чекає на українських водіїв з 1 жовтня

З 1 жовтня 2024 року в Німеччині набувають чинності нові правила реєстрації автомобілів для українських біженців, які проживають у країні понад рік. Ці зміни означають кінець періоду, коли українцям дозволялося використовувати свої автомобілі без німецької реєстрації.

Про це нагадує "Хвиля", посилаючись на ASB Zeitung.

Тепер власники автомобілів з українськими номерами мають пройти процедуру реєстрації транспортних засобів, отримати німецькі номерні знаки та сплатити відповідне мито. Федеральне міністерство транспорту Німеччини разом із земельними органами влади розробило спеціальну анкету для спрощення цього процесу.

Для реєстрації автомобіля необхідно надати посвідчення особи з прізвищем, написаним латиницею, українські документи на автомобіль та страховий поліс. Усі документи мають бути подані у паперовому вигляді.

Водії у Німеччині
Водії у Німеччині

Важливо зазначити, що для осіб, які обрали Євросоюз як постійне місце проживання, передбачено пільгу: якщо транспортний засіб буде визнано "майном переселенця", власника може бути звільнено від сплати мит.

Ці нововведення спрямовані на покращення контролю за дорожньою ситуацією у країні, оскільки автомобілі без німецької реєстрації складно повноцінно контролювати. Точна кількість автомобілів з українськими номерами на дорогах Німеччини поки що невідома навіть Міністерству транспорту.

Також зазначимо, що українським водіям у Німеччині загрожують штрафи за "неправильні" номери.

Джерело матеріала
loader