Як швидко заточити ніж від блендера в домашніх умовах: 3 найкращі способи
Як швидко заточити ніж від блендера в домашніх умовах: 3 найкращі способи

Як швидко заточити ніж від блендера в домашніх умовах: 3 найкращі способи

Лайфгак із яєчною шкаралупою може здатися дещо дивним, але таким способом можна на відмінно впоратися із проблемою.

З часом ножі блендера чи кавомолки стають не такими гострими, як одразу після покупки. А щоб побутова техніка добре працювала, ножі треба періодично нагострювати. Однак спеціалістів шукати не поспішайте, це можна швидко зробити в домашніх умовах. Із таким простим процесом впорається кожна господиня.

Чим найкраще заточити ножі блендера в домашніх умовах

Щоб заточити ножі кавомолки чи блендера, не обов’язково розбирати прилади, можна зробити це набагато простіше. Кожен із цих трьох способів на відмінно упорається з проблемою без втручання майстра.

  • Сіль. Ножі блендера та кавомолки знову стануть гострими, якщо два рази на місяць подрібнювати кухонну крупнозернисту сіль. І ножі побутових приладів залишатимуться постійно гострими, не буде потреби звертатися до майстра.
  • Яєчна шкаралупа. Перед використанням помийте та просушіть шкаралупу від курячих яєць. Потім покладіть її у чашу блендера та увімкніть прилад на три хвилини, вимкніть прилад, обережно перевірте ніж. Якщо він заточився погано, повторіть процедуру ще раз.
  • Точильний камінь. Треба взяти дерев’яну дошку, покласти на неї лезо і проводити по ньому 2-3 рази вгору і вниз точильним каменем, щоб ніж заточувався рівномірно.

Як правильно заморозити томати на зиму: помідори будуть, як свіжі

Скільки можна зберігати сало в холодильнику: ви будете здивовані відповіддю

Чим помити вікна, щоб не було розводів і плям: несподіваний лайфгак, про який ніхто не знає

Джерело матеріала
loader
loader