Конденсату та плісняви не буде: 5 рослин, які врятують ваш дім
Конденсату та плісняви не буде: 5 рослин, які врятують ваш дім

Конденсату та плісняви не буде: 5 рослин, які врятують ваш дім

Шість кімнатних рослин допоможуть позбутися плісняви та конденсату, а також попередять їх повторну появу.

З настанням осені ви, ймовірно, відчули, як повітря стає холоднішим. Однак разом з прохолодною погодою можуть виникнути певні проблеми в оселі, наприклад, надмірний конденсат на вікнах вранці.

Конденсат на вікнах не лише незручно протирати щодня, він також може призвести до серйозніших проблем. Волога може призвести до появи плісняви, особливо в темних та вологих приміщеннях, таких як ванна кімната.

"Якщо ваші вікна особливо запітніли, це означає, що вам потрібно знизити рівень вологи у вашому домі, і рослини можуть у цьому допомогти", - пояснила експерт з рослин Кріс Боннет, пише Express.

Деякі рослини мають дивовижні властивості очищення повітря і можуть стати чудовими помічниками у боротьбі з пліснявою.

Англійський плющ

Ця рослина не тільки позбавляє плісняви у повітрі, але й очищає його від інших шкідливих речовин. Вона краще росте при яскравому, непрямому освітленні і потребує регулярного поливу. Важливо тримати її подалі від домашніх улюбленців, оскільки її листя є токсичним для них.

Спатифілум (мирна лілія)

Спатифілум любить тінь і високу вологість, що робить його ідеальним для місць, де утворюється пліснява. Він поглинає вологу через листя і не потребує прямого сонячного світла. Однак ця рослина також токсична для домашніх тварин.

Пальми

Пальми чудово допомагають контролювати вологість у приміщенні. Вони поглинають вологу через листя, що сприяє зменшенню утворення плісняви. Види, на які варто звернути увагу - пальма арека, бамбукова пальма та карликову фінікову пальму.

Сансевієрія (зміїна рослина)

Відома також як "тещин язик", ця витривала рослина добре справляється з пліснявою. Вона любить яскраве світло, але може рости і при слабкому освітленні. Сансевієрія поглинає вологу та ідеально підходить для ванних кімнат.

Орхідеї

Крім того, що вони виглядають привабливо, орхідеї допомагають зменшити вологість у приміщенні. Вони отримують поживні речовини і вологу з повітря навколо них, що робить їх корисними для боротьби з конденсатом.

Хлорофітум (павучок)

Ця популярна кімнатна рослина чудово очищає повітря від шкідливих речовин. Вона потребує поливу лише раз або два на тиждень.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader