Запеклі бої за Вовчанськ. Британська розвідка спрогнозувала успіх ЗСУ
Запеклі бої за Вовчанськ. Британська розвідка спрогнозувала успіх ЗСУ

Запеклі бої за Вовчанськ. Британська розвідка спрогнозувала успіх ЗСУ

Сили оборони України змогли скоротити можливості російських військ у районі Вовчанська Харківської області. Ймовірно, це сприятиме подальшому контрнаступу на півночі міста. Про це йдеться в новому звіті розвідки міноборони Великої Британії.

Розвідники нагадали, що бої за Вовчанськ тривають від травня 2024 року. Тоді російські окупанти розпочали наступальну операцію в Харківській області, ймовірно, щоб створити «буферну зону» для стримування та пом'якшення будь-яких українських атак у районі Білгорода.

«Це призвело до того, що Вовчанськ (за 5 км на південь від кордону України та Росії) став містом, за яке ведуться запеклі бої, і обидві сторони прагнуть витіснити один одного з цього району», – пояснили фахівці.

Наприкінці вересня 2024 року ЗСУ вдалося відбити та очистити Вовчанський агрегатний завод, який був опорним пунктом Росії і дозволяв окупантам проводити тактичні операції на річці Вовча.

«Його втрата, ймовірно, обмежить можливості російських сухопутних військ щодо просування в Харківській області. Ймовірно, що український контроль над заводом сприятиме подальшим контрнаступам на півночі міста, щоб відтіснити російські війська до кордону України та Росії», – підсумували британські розвідники.

Також командир підрозділу «Стугна» Дмитро на псевдо «Лінукс» заявив, що звільнення Вовчанського агрегатного заводу звужує зону контролю противника та покращує логістику ЗСУ. 

Джерело матеріала
loader
loader