Прототипка сталкерки з серіалу «Оленя» виграла суд у Netflix
Прототипка сталкерки з серіалу «Оленя» виграла суд у Netflix

Прототипка сталкерки з серіалу «Оленя» виграла суд у Netflix

Жінка стверджує, що стримінгова платформа розповіла про неї «жорстоку брехню» більш ніж 50 мільйонам глядачів у всьому світі

Компанія Netflix програла справу щодо позову про наклеп, який подала Фіона Гарві, що стала прототипом для персонажа-сталкера Марти в серіалі «Оленя». Про це пише BBC.

Netflix казав, що серіал заснований на реальних подіях, але деякі ключові події, як-от засудження за переслідування, не відбувалися в реальному житті, підсумував суддя.

«Є велика різниця між переслідуванням і засудженням за переслідування в суді», — написав у судовому рішенні суддя Гері Клаузнер.

Він зазначив, що були й інші суттєві розбіжності між реальними подіями і тим, що було показано на екрані, додавши, що є різниця між неприйнятним дотиком і сексуальним насильством.

Гарві розповіла, що вона не переслідувала поліцейського, не чинила сексуального насильства, не нападала на нього в пабі, розбиваючи пляшку об його голову та виколовши йому очі, і не чекала біля його дому до 16 годин на добу.

Жінка стверджує, що стримінгова платформа розповіла про неї «жорстоку брехню» більш ніж 50 мільйонам глядачів у всьому світі.

Netflix стверджує, що ці речі слід розглядати як «значною мірою правдиві», оскільки вона, імовірно, робила схожі речі в житті

Водночас в деяких аспектах справи суддя став на бік Netflix.

Наприклад, суд відхилив претензії Фіони Гарві щодо недбалості з боку компанії, а також її запит про штрафні збитки.

Стримінгова платформа не погодилася з рішенням суду і продовжить наполягати на своїй правоті. Раніше Netflix стверджував, що більшість глядачів зрозуміли, що деякі сцени були «неправдиві», оскільки їх зняли в стилі драми.

Нагадаємо, що прототипка сталкерки із серіалу «Оленя», шотландка Фіона Гарві, подала до суду на компанію Netflix з вимогою виплатити їй 170 млн доларів за низкою претензій.

«Оленя» — хіт Netflix цієї весни знятий за мотивами реальної історії коміка Річарда Гедда, якого переслідувала жінка: вона щодня приходила до нього в бар, надсилала тисячі листів і називала оленям. 

Також серіал отримав премію Еммі у номінації «найкращий мінісеріал». 

Фото: netflix.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
Суд Netflix серіал
Джерело матеріала
loader
loader