Росія оштрафувала Discord за «заборонений» контент
Росія оштрафувала Discord за «заборонений» контент

Росія оштрафувала Discord за «заборонений» контент

ФСБ заявила про затримання 39 «учасників радикальних інтернет-груп», які нібито спілкувалися з «українськими кураторами» в Discord.

Регулятор зв’язку «Роскомнагляд» вимагає від платформи обміну миттєвими повідомленнями Discord видалити близко тисячу публікацій, які він вважає незаконними, зокрема пости, що містять дитячу порнографію та пропагують зловживання наркотиками, повідомив Reuters із посиланням на ТАСС.

«Роскомнагляд» вимагає видалити 947 публікацій. Йдеться про пости, що «містять дитячу порнографію, заклики до екстремізму, залучення неповнолітніх до протиправної діяльності, заклики до суїциду, ЛГБТ-пропаганду та пронаркотичний контент».

Платформу Discord за виявленні регулятором порушення у понеділок оштрафували на 3,5 мільйона рублів, що в еквіваленті становить 37 493 дол.

Тим часом ФСБ Росії прозвітувала про затримання 39 «учасників радикальних інтернет-груп», які нібито спілкувалися з «українськими кураторами» в Discord, повідомила Meduza.

Спецслужба повідомила, що в 78 регіонах Росії було затримано 39 осіб віком від 14 до 35 років. Нібито дев'ять неповнолітніх причетні до підготовки збройних нападів в освітніх та релігійних установах, а також в інших громадських місцях.

ФСБ стверджує, що нібито вони є «прихильниками діяльності заборонених у Росії українських терористичних організацій, які схиляли дітей та підлітків до здійснення насильницьких дій щодо представників державних органів, однокласників та вчителів».

Під час обшуків у затриманих, заявили у ФСБ, вилучили вогнепальну та холодну зброю, боєприпаси, компоненти для виготовлення саморобних вибухових та запальних пристроїв, а також «символіку та пропагандистські матеріали терористичних організацій».

Крім того, у затриманих, нібито знайшли листування у месенджері Discord «з українськими кураторами». У повідомленнях, як заявили у ФСБ, були інструкції «щодо ведення диверсійно-терористичної діяльності, виготовлення та застосування засобів терору, плани підготовки збройних нападів».

Про порушення кримінальної справи не повідомлено.

  • Читайте також: Росія оштрафувала TikTok та Google за заборонений контент

Фото: Discord / fandom.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
Росія ФСБ
Джерело матеріала
loader
loader