У Вугледарі йдуть міські бої: голова ОВА описав ситуацію на Донеччині
У Вугледарі йдуть міські бої: голова ОВА описав ситуацію на Донеччині

У Вугледарі йдуть міські бої: голова ОВА описав ситуацію на Донеччині

Ворог перебуває майже в центрі міста.

У Вугледарі бойові дії вже тривають у межах міста. У населеному пункті досі залишаються 107 людей. Завозити гуманітарну допомогу туди майже неможливо.

Про це очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін розповів у ефірі телемарафону.

Він повідомив, що зараз у Донецькій області триває обов’язкова евакуація у примусовий спосіб родин з дітьми з десятикілометрової зони, яка наближена до лінії фронту. З лінії фронту вдалося вивезти майже всіх дітей.

"У Вугледарі залишається 107 людей. Дітей, дякувати всім, ми вивезли. Дітей там вже давно нема. А ці 107 людей, які там залишаються, дуже важко до них доїхати, завезти гуманітарну допомогу, питну воду, медикаменти, тому що іде активна фаза війни", – розповів Філашкін.

"Вже зараз ворог знаходиться майже в центрі міста. У Вугледарі вкрай важко обстановка і вкрай важка гуманітарна ситуація", – зазначив він.

Голова ОВА повідомив, що схожа гуманітарна ситуація склалася і в Торецьку, де ворог обстрілює усі під’їздні шляхи до міста.

Щодо Покровська, там залишаються близько 14 тис. людей і з міста триває евакуація. За півтора місяця з Покровська виїхали понад 30 тис. жителів. Ворог вже обстрілює місто FPV-дронами, тому очільник області наголосив на необхідності евакуюватися.

Водночас у місті Часів Яр залишається 441 людина.

"Дуже небезпечне місто. І вкрай складно до міста Часів Яр потрапити. Як і в місті Вугледар, як і в місті Торецьк, ворог обстрілює всі під’їздні шляхи. Люди виїжджати з міста майже не хочуть", – розповів Філашкін.

Він також повідомив, що за добу зафіксовано понад 3000 обстрілів по Донецькій області з усього наявного в окупантів озброєння. Внаслідок атаки загинули двоє людей, ще троє осіб зазнали поранень. Очільник ОВА наголосив, що ворог щодня обстрілює усі об’єкти критичної інфраструктури області.

  • Росіяни захопили два села у районі Покровська – аналітик BILD
  • У ЗСУ заявили про ускладнення ситуації на Харківському напрямку
  • ЗСУ можуть виконати ще одне важливе завдання на Курщині: експерт назвав умову
Джерело матеріала
loader