Україна збільшила імпорт кави
Україна збільшила імпорт кави

Україна збільшила імпорт кави

Січні-серпні 2024 року імпорт кави досяг 31,97 тис. тонн на суму 172,786 млн USD. Про це повідомляє Державна митна служба України, пише agronews.ua.

Це значно більше порівняно з аналогічним періодом 2023 року, коли було імпортовано 28,479 тис. тонн кави на 137,319 млн USD.

Зростання цін на каву на локальному ринку спостерігається від початку повномасштабного вторгнення, і, ймовірно, тенденція продовжиться через подорожчання на світових ринках.

Глобальні фактори, що впливають на ціни:

  • погодні умови у Бразилії: найбільший виробник кави у світі, Бразилія, зіткнувся з найсильнішою посухою за останні сім десятиліть. Засуха, мороз і пожежі пошкодили п’яту частину посівних площ кави арабіка, що вже спричиняє підвищення цін. Очікується, що дефіцит на ринку може ще більше посилитися в сезоні 2025/2026;
  • В’єтнам також постраждав від посухи: другий за величиною виробник кави у світі, В’єтнам, також зазнає впливу несприятливих погодних умов, таких як спека та посуха, що негативно позначається на врожаї;
  • ріст попиту на каву: зростаючий попит, особливо з боку країн Азії, також сприяє подорожчанню кави на глобальному ринку.


Перегляди: 0
Джерело матеріала
loader