Байден знову ховається від України: експерти розповіли, як лідер США не виконує обіцянки
Байден знову ховається від України: експерти розповіли, як лідер США не виконує обіцянки

Байден знову ховається від України: експерти розповіли, як лідер США не виконує обіцянки

Президент США Джо Байден не виконав свою обіцянку щодо підтримки України, оскільки надав документ зі стратегією допомоги з кількамісячним запізненням та засекретив його.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Видання нагадує, що під час свого виступу в ООН Байден назвав себе відданим союзником України, але його адміністрація не виявляє прозорості перед Конгресом і американською громадськістю щодо плану досягнення перемоги у війні. За законопроєктом про додаткову допомогу Україні, Конгрес зобов’язав адміністрацію надати стратегію протягом 45 днів, проте цей термін був порушений. WSJ також наголошує, що адміністрація Байдена часто зволікає з постачанням озброєнь або надає їх у недостатніх обсягах, що стримує Україну у відвоюванні територій.

Видання зазначає, що фраза «підтримка стільки, скільки потрібно» стала риторичною відмовкою, що не замінює справжньої стратегії. Хоча США нещодавно запропонували нову батарею ППО Patriot та інше озброєння, конгресмени-республіканці вимагають чіткішого бачення того, як Україна може використовувати цю допомогу для відновлення позицій на фронті.

Суспільний скептицизм у США зростає через затяжну війну, що ставить під сумнів подальшу підтримку України, незалежно від результатів президентських виборів. WSJ нагадує, що Байден був зобов’язаний надати стратегію, проте зробив це із запізненням і засекретив документ, що викликало критику з боку республіканців. Вони закликають адміністрацію опублікувати несекретну версію документа для обговорення громадськістю. Проте журналісти припускають, що цього не варто очікувати до президентських виборів, щоб уникнути додаткових пояснень віцепрезидентці Камалі Гарріс, яка також є кандидаткою на посаду президента.

До того часу, як зазначають у статті, Гарріс залишається причетною до заплутаної та непослідовної політики Байдена щодо України.

Джерело: WSJ

Останні новини України:

Теги за темою
США Джо Байден
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader